Calendar ortodox 8 ianuarie 2021. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul, făcător de minuni. Rugăciune pentru limpezirea gândurilor și liniște sufletească

În această zi este prăznuit Sfântul Gheorghe Hozevitul, cel pe care, datorită nevoințelor la care s-a supus și oibirii față de Hristos, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni.

07 ian. 2021, 23:17
Calendar ortodox 8 ianuarie 2021. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul, făcător de minuni. Rugăciune pentru limpezirea gândurilor și liniște sufletească
Sfântul Gheorghe Hozevitul. Sursa FOTO: Kanal D

Sărbători religioase 8 ianuarie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul; Sfânta Cuvioasă Domnica

Greco-catolice: Sf. cuv. Gheorghe Hozevitul; Sf. cuv. Domnica

Romano-catolice: Sf. Severin, abate

Calendar ortodox 8 ianuarie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul

Sfântul Cuvios Gheorghe a trăit în secolul al VII-lea, potrivit crestinortodox.ro. După ce își împarte averea săracilor, merge la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Intră în cinul monahal la mănăstirea Hozeva.

Datorită ascezei, luptei împotriva patimilor, se umple de darul Sfântului Duh și devine un stâlp însuflețit și o icoană a tuturor bunătăților atât pentru cei din mănăstire, cât și pentru cei din afara ei. A strălucit cu nevoințele și s-a dezlipit de toată desfătarea lumească, căpătând și darul de a face minuni.

Citeste si IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Nu oblig pe nimeni. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi”

Sfântul Cuvios Gheorghe i-a învățat pe ucenicii săi să se elibereze de patimi prin frica de Dumnezeu, care se arată prin nevoinţă, lacrimi, rugăciune şi post şi i-a îndemnat să se întreacă unii pe alţii în smerenie, păzindu-se de orice judecată şi invidie, ca să ajungă la dragostea lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 8 ianuarie 2021. Rugăciune către Sfântul Gheorghe Hozevitul pentru limpezirea gândurilor și liniște sufletească

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gheorghe, părintele nostru.

Roagă-te lui Iisus, Înce­pătorului înţelepciunii, ca la deschiderea gurii mele să-mi dea har, Sfinte Părinte Gheorghe, ca să cânt, eu necântăreţul, pomenirea ta, după vrednicie, cu cântări Dumnezeieşti, bucurându-mă.

Vieţuit-ai pe pământ ca fără de trup, Mare Cuvioase Gheorghe; şi după aceea te-ai adăugat Cetelor celor fără de trup, alcătuind Ziditorului cântări întreit sfinte şi primind luminarea de la Dânsul.

Citeste si Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei


loading...