Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat, miercuri, la slujba de Bobotează oficiată în Portul Tomis, că "sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite sau amânate sau restricţionate".

07 ian. 2021, 15:25
Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei
ÎPS Teodosie

Plângere penală pe numele lui Teodosie. Este vorba despre sărbătorirea Bobotezei, eveniment ce a strâns mii de persoane la malul mării, în Portul Tomis, pe 6 ianuarie, la care chiar ÎPS Teodosie a invitat toţi credincioşii, chiar dacă autorităţile anunţaseră că doar 3.000 de persoane pot participa.

Potrivit informațiilor publicate de Replicaonline, un cetățean a depus plângere, urmând ca procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța să preia cercetările pentru Zădărnicirea combaterii bolilor (Infracțiuni contra sănătății publice).

Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează,  Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece „conform legislației,  pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise, la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare”.

„IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă,  aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat de presă.

 

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie

„Iubiţi credincioşi, iată-ne, am sfinţit şi anul acesta apa la malul mării. Este sărbătoarea sfinţeniei ce vine din cer asupra apei, dar şi asupra noastră. Eu nădăjduiesc că această sărbătoare va aduce sărbătoare şi în sufletele noastre pentru că Dumnezeu a văzut răvna dumneavoastră şi sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite sau amânate sau restricţionate, că Dumnezeu nu poate fi restricţionat, este stăpânul vieţii noastre, de aceea noi nădăjduim ca după această sărbătoare, luând apă sfinţită până pe 14 ianuarie, în fiecare dimineaţă, după rugăciune, să vă umpleţi de darul sfinţeniei, să se depărteze de la noi toată boala, toată neputinţa, toată necredinţa, căci şi din necredinţă vine boala, toată frica, toate lucrările celui viclean, şi iată am venit aici să ne sfinţim noi, să sfinţim şi marea, care este locul unde toţi oamenii vor să ajungă măcar o dată pe an, marea care are şi calităţi vindecătoare pentru cei ce înoată în ea, şi iată apa mării cu sarea ei este vindecătoare trupurilor noastre”, a afirmat miercuri IPS Teodosie, în Portul Tomis.

IPS Teodosie a mulţumit oamenilor că l-au ascultat şi au venit la ceremonie, dar şi poliţiştilor şi jandarmilor.

„Nădăjduim să se depărteze toată boala, cum spune rugăciunea. De la suflet vine sănătatea trupului”, a afirmat el.

Ulterior, el a trecut pe lângă oamenii adunaţi la gardurile amplasate de jandarmi, stropindu-i cu apă sfinţită, după care s-a urcat în caleaşcă şi a plecat.

Citeşte şi: Coadă de sute de metri la telecabina din Poiana Braşov. Mii de turişti au uitat de regulile sanitare