Calendar ortodox 9 iulie 2023. Sfântul Pangratie alină suferinţele celor nedreptăţiţi. Rugăciunea care te ajută să-ţi găseşti dreptatea

Sfântul Pangratie, prăznuit anual pe 9 iulie, este sfântul care alină suferinţele celor nedreptăţiţi. Este făcător de minuni, iar toţi cei care i se roagă cu credinţă primesc ajutor grabnic.

08 iul. 2023, 18:40
Calendar ortodox 9 iulie 2023. Sfântul Pangratie alină suferinţele celor nedreptăţiţi. Rugăciunea care te ajută să-ţi găseşti dreptatea

Sărbători religioase 9 iulie 2023

Ortodoxe: Sfântul Pangratie

Greco-catolice: Sf. ep. m. Pancrațiu

Romano-catolice: Ss. Augustin Zhao Rong, pr. şi 119 îns., m. *; Veronica Giuliani, fc.

Calendar ortodox 9 iulie 2023. Cine a fost Sfântul Pangratie

Sfântul Pangratie s-a născut în Antiohia. Ulterior, a plecat cu familia la Ierusalim pentru a asculta cuvântul lui Hristos și a vedea minunile Acestuia, scrie crestinortodox.ro. În Ierusalim, Sfântul Pangratie s-a făcut cunoscut Apostolului Petru. Primește Sfântul Botez după Înălțarea Domnului.

După ce viețuiește un timp într-o peșteră, este hirotonit episcop al Tavromeniei (Taomirna), în Sicilia. Aici, Sfântul Pangratie a dărâmat idolii și a convertit mulți păgâni la creștinism.

Citeste si Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău. Rugăciunea vindecării dezvăluită de un pustnic de pe muntele Athos

Acvilin, un comandant păgân, auzind că întreagă cetate a Tavromeniei a devenit creștină, a pornit spre ea cu armata ca să o radă de pe faţa pământului. Sfântul Pangratie a ieșit din cetate împreună cu clerul, purtând în mâini Sfânta Cruce. Când armata păgână s-a apropiat de cetate, s-a întunecat dintr-odată, iar soldații, cuprinși de spaimă şi nemaivăzând nimic, s-au omorât între ei. Așa a fost salvată cetatea prin rugăciunea lui Pangratie.

După moartea lui Bonifatie, conducătorul Siciliei convertit la creștinism, Sfântul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducător al Siciliei.

Calendar ortodox 9 iulie 2023. Rugăciunea către Sfântul Pangratie a celor nedreptăţiţi

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre si sa ne implineasca dorintele.

Preacinstită piatră te cunoaşte pe tine Biserica, Sfinte Pangratie, întărindu-se pururea cu tăria cuvintelor tale. Pentru aceea, cinsteşte astăzi pomenirea ta.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune de seară pentru ajutor imediat. Face adevărate minuni la vreme de necaz şi întristare

Cu plugul dumnezeieştilor tale cuvinte ogorând inimile cele înţelenite mai înainte de uscăciunea relei credinţe, le-ai arătat cu adevărat roditoare prin credinţă, Mucenice Pangratie.

Întărit fiind de Duhul ai gonit duhurile cele viclene; şi cu pârghia rugăciunilor, ai surpat până la pământ capiştile idolilor, ridicând biserici, vrednicule de minuni.

Părtinitor al dreptei credinţe, purtător de biruinţă te-ai arătat, Sfinţite Pangratie, în ceruri, împreună cu cei fără de trup, înainte stând. Pentru aceasta, roagă-te Domnului să ne mântuiască pe noi. Amin!