Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău. Rugăciunea vindecării dezvăluită de un pustnic de pe muntele Athos

De regulă atunci când sunt bolnavi sau se simt rău majoritatea oamenilor merg la medic, un lucru absolut firesc, de altfel, însă sunt și oameni care apelează la ajutorul divin pentru a se însănătoși. Există foarte multe rugăciuni pe care credincioșii le pot rosti atunci când se confruntă cu probleme de sănătate sau au necazuri în viață, dar puțini sunt cei care știu care este rugăciunea vindecării.

25 iun. 2023, 23:40
Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău. Rugăciunea vindecării dezvăluită de un pustnic de pe muntele Athos

Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău. În urmă cu foarte mult timp, un pustnic de pe muntele Athos a descoperit care este această rugăciune vindecătoare pe care oamenii trebuie să o spună atunci când se simt rău.

Citește și Părintele Pimen Vlad explică ataşamentul „bolnăvicios” al oamenilor pentru animalele de companie: „Omul vrea doar să primească, nu e dispus să ofere nimic. Unii au câte doi câini şi două mâţe în casă şi 10 avorturi”

Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău

Biserica spune că este nevoie de foarte multă credință în Dumnezeu și răbdare pentru ca cineva să se poată vindeca și îi încurajează pe credincioși să se roage ca să obțină ceea ce își doresc.

Revenind la rugăciunea vindecătoare descoperită de pustnicul de pe muntele Athos, ei bine, acesta le-a povestit unor călugări că în urmă cu mult timp, un bolnav l-a rugat pe Sfântul Pantelimon să îl ajute să se facă bine, dar acesta nu l-a vindecat.

În schimb bolnavul nu și-a pierdut speranța și a continuat să se roage, iar în final a fost vindecat. Pusnicul de pe muntele Athos le-a dezvăluit fraților săi călugări că atunci când sunt bolnavi, nu trebuie să facă nimic, ci doar să spună “Slavă Ție Dumnezeule” și este de ajuns pentru a te ajuta să se vindece de boli.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru vindecarea trupului şi a sufletului

Prin intermediul rugăciunii, poți scăpa de necazuri. Atunci când traversezi perioade mai dificile, comunicarea cu Divinitatea te poate ajuta foarte mult.

Trebuie să o rostești timp de mai multe zile pentru a-ți proteja sănătatea. Este o rugăciune foarte puternică și te ajută în perioadele cu greutăți.

Atunci când oamenii se confruntă cu probleme de sănătate, în afară de a cere ajutorul medicilor, un alt lucru pe care îl fac este să comunice cu Dumnezeu. Rugăciunea reprezintă cel mai simplu mod de comunicare cu Cel de Sus.

Prin intermediul rugăciunii, poți scăpa de necazuri. Atunci când traversezi perioade mai dificile, comunicarea cu Divinitatea te poate ajuta foarte mult.

Poți rosti o rugăciune în orice moment al zilei, oriunde ai fi. Acest mod de comunicare cu Dumnezeu te poate ajuta să te simți mai aproape de El și să-ți aline suferința atunci când ai probleme de sănătate.

Există o rugăciune despre care se spune că ar trebui rostită zilnic, timp de șapte zile, pentru a te vindeca de boli. În acest fel, toți sfinții vor ajuta persoana bolnavă să se simtă mai bine.

În plus, rugăciunea le aduce speranță, alinare și liniște sufletească celor care o rostesc. Dacă vei spune această rugăciune timp de șapte zile consecutiv, starea ta de sănătate poate fi mai bună.

Este de menționat că nu trebuie să spunem rugăciuni doar atunci când avem parte de probleme. Acestea trebuie rostite și pentru a-I mulțumi Lui Dumnezeu atunci când ne este bine.

Această rugăciune te poate scăpa de boli și suferință

“O, sfântă ceată a celor care L-ați slujit pe Hristos, aducându-mi aminte de faptele voastre minunate, vă aduc laudă după cuviință: Bucurați-vă, stele ale cerului duhovnicesc! Bucurați-vă, împreună cu cetele îngerești! Bucurați-vă, lumânări ale Bisericii lui Hristos! Voi ați împărtășit neamului omenesc multime de vindecări minunate și, pentru aceasta, la voi alerg astăzi, nădăjduind că nu mă veți trece cu vederea.

Ajutați-mă să primesc tămăduire de la Hristos Dumnezeul nostru, Cel Ce v-a dat biruință în lupta cu trupul, cu patimile și cu poftele, Căruia Îi aduc smerita rugăciune: Doamne Iisuse Hristoase, Care i-ai rânduit pe sfinții Tăi drept mijlocitori ai cererilor oamenilor, arată-mi mila Ta și mie, păcătosului, care sunt încercat în focul durerilor, și dăruiește-mi vindecare trupească și sufletească.

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Ioan Botezătorul, dascălul pocăinței; ale Sfinților, maritilori și întru-tot-lăudaților Apostoli; ale Sfinților mari dascali ai lumii și ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu și Ioan Gură de Aur; ale celor între sfinți Părinții noștri Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei și Spiridon al Trimitundei, făcătorii de minuni; cu ale Sfinților Mari Mucenici Gheorghe, Purtătorul de biruință, Dimitrie, Izvorătorul de mir, Ioan cel Nou de la Suceava și Ioan Valahul; cu ale Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, Chir și Ioan, Pantelimon și Ermolae, Samson și Diomid, Fotie și Anichit, Talaleu și Trifon; cu ale Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor; cu ale preacuvioșilor și de-Dumnezeu-purtătorilor părinților noștri: Grigorie Decapolitul, Nicodim de la Tismana, Visarion și Sofronie; cu ale preacuvioasei Maicii noastre Parascheva și ale tuturor Cuvioșilor Părinți și Cuvioaselor Măici, care s-au nevoit în dreapta credință.”

Citește și Calendar ortodox 26 iunie 2023. Sfântul Cuvios David din Tesalonic, mare vindecător. Rugăciunea care aduce vindecare de orice suferinţă, fie ea trupească sau sufletească


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei