CALENDAR ORTODOX: Duminica dinaintea Naşterii Domnului

CALENDAR ORTODOX: RomaniaTV.net vă prezintă celemai importante sărbători religioase. 

20 dec. 2015, 04:51
CALENDAR ORTODOX: Duminica dinaintea Naşterii Domnului

Ortodoxe 
Înainte-prăznuirea Nașterii Domnului; Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul, episcopul Antiohiei 
Duminica dinaintea Nașterii Domnului

Greco-catolice 
Duminica dinaintea Nașterii Domnului

Romano-catolice 
Duminica a 4-a din Advent 
Sf. Zeferin, pp. m.

Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este pomenit în calendarul creștin ortodox la 20 decembrie. 
Este unul dintre părinții apostolici care au primit învățătura de credință direct de la apostoli. A fost numit de creștini Teoforul (purtătorul de Dumnezeu) pentru marea sa dragoste de Dumnezeu. 
Tradiție spune că Sfântul Ignatie ar fi fost, în pruncie, copilul pe care, luându-l în brațe, Iisus Hristos l-a arătat ucenicilor, spunându-le în ce mod poate omul să se apropie de Dumnezeu: cu nevinovăția pruncilor. 
A trăit în vremea împăratului roman Traian (98-117) și a fost hirotonit episcop al cetății Antiohia din Siria. A fost închis pentru faptul că a refuzat să jertfească zeilor și condamnat să fie dus la Roma și aruncat la fiare, în circ, în fața poporului. A primit cu bucurie această sentință, socotind că se jertfește pentru Hristos. 
În drum spre Roma, Sfântul Ignatie a trimis scrisori către bisericile din cetățile pe lângă care a trecut. Una dintre epistole a fost trimisă către prietenii din Roma pe care îi ruga să nu intervină la autorități ca să îi fie schimbată sentința. A primit moarte martirică la 20 decembrie 107, în circul de la Roma.


loading...