Calendarul de toamnă al grădinarului. Ce lucrări se fac în grădină în luna septembrie

Luna septembrie reprezintă una dintre cele mai importante luni pentru grădinari, deoarece, în această perioadă, există o serie de lucrări specifice pe care grădinarii le efectuează cu conștiinciozitate.

06 sept. 2023, 19:34
Calendarul de toamnă al grădinarului. Ce lucrări se fac în grădină în luna septembrie

Ce lucrări se fac în grădină în luna septembrie ?

Iată câteva dintre activitățile de grădinărit specifice primei luni de toamnă:

Citește și Legumele pe care trebuie să le plantezi, de fapt, lângă castraveți. Vei avea o recoltă bogată în fiecare an dacă faci asta

Recoltarea culturilor de vară

Roșiile, ardeii, dovleceii, castraveții și fasolea sunt legumele care trebuie recoltate acum în prima lună de toamnă, înainte ca temperaturile să scadă prea mult.

Plantarea culturilor de toamnă

Varza, conopida, spanacul, rucola, sfecla, ceapa, usturoiul, ridichile, prazul, salata verde, sparanghelul, broccoli sunt cele mai apreciate legume care trebuie plantate în această primă lună de toamnă pentru a te bucura de ele in sezonul rece.

Ingrășăminte și sol

Adăugarea îngrășămintelor este un alt pas important care va asigura dezvoltarea recoltelor , potrivit fabricatinromania.info. Mai exact, este vorba despre îngrășăminte cu eliberare lentă în sol pentru a hrăni plantele pe parcursul iernii.

Plantarea bulbilor de primăvară

Dacă dorești să ai flori frumoase în primăvară, plantează acum bulbii de flori, cum ar fi lalelele, narcisele și zambilele.

Citește și Legume care se plantează în luna septembrie. Recomandări de care este bine să ţii cont ca să obţii cele mai bune produse

Recoltarea semințelor

Colectează semințele de la plantele anuale sau bienale pentru a le folosi în sezoanele următoare.

Pregătirea pentru iarnă

Verifică și repară structurile din grădină, cum ar fi serele sau sistemele de irigatii. Acoperă plantele delicate sau adu-le in spații protejate.

Curățenia generală

Elimină buruienile și plantele uscate pentru a reutiliza spațiul pentru o altă plantă sănătoasă.