Calendarul simulărilor la Evaluarea Națională 2023 și Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a anunțat avizare Ordinului privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023.

25 ian. 2023, 15:20
Calendarul simulărilor la Evaluarea Națională 2023 și Bacalaureat 2023

Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 începe în 20 martie cu proba la Limba și Literatura Română, anunță Ministerul Educației. A doua zi, în 21 martie, elevii claselor a VIII-a vor susține proba la Matematică. În 22 martie va fi organiyată simularea pentru proba de Limba și literatura maternă.


Rezultatele de la Simulare Evaluarea Națională 2023 vor fi comunicate în 29 martie 2023.

Citește și: Elevii revin de miercuri la școală. Unii vor intra iar în vacanță după doar opt zile de școală

 

Tot în luna martie va fi organizată simularea examenului de Bacalaureat 2023. În 27 martie elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin proba la Limba și literatura Română. În 28 martie are loc proba scrisă la Matematică sau Istorie din cadrul simulării BAC 2023, iar în 29 martie proba la alegere a profilului sau a specializării. Rezultatele de la simulare BAC 2023 vor fi anunțate în 6 aprilie.

Citește și: Subiecte Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au primit elevii la simulare la română și matematică în Iași

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a transmis Ministerul Educației.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.