Elevii revin de miercuri la școală. Unii vor intra iar în vacanță după doar opt zile de școală

Elevii se întorc miercuri la cursuri după minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Unii elevi vor intra iar în vacanță după doar opt zile de școală.

24 ian. 2023, 11:42
Elevii revin de miercuri la școală. Unii vor intra iar în vacanță după doar opt zile de școală

Școlile se redeschid miercuri după minivacanța de Mica Unire. Elevii vor continua cursurile modulului 3. După doar opt zile de școală, unii elevi vor intra din nou în vacanță o săptămână. Anul acesta fiecare inspectorat școlar a decis independent când iau elevii vacanță între modulele 3 și 4. Au avut de ales o săptămână în perioada 6 – 26 februarie 2023.

Citește și: Noi reguli pentru admitere la liceu în 2023. Cum se face departajare pentru candidații cu medii de admitere egale la Evaluare Națională 2023

Primii care vor lua vacanță sunt elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6 – 10 februarie 2023.

Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, respectiv 13 – 17 februarie. Cele zece județe sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

În cele mai multe județe, 30 la număr, vacanța mobilă din februarie 2023 va fi în a patra săptămână din februarie, respectiv 20 – 26 februarie 2023. Elevii din București vor lua următoarea vacanță tot în perioada 20 – 26 februarie 2023.

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.

Citește și: Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare 2023. Unele probe sunt organizate în vacanța de Paște

După vacanța diferențiată din februarie, elevii revin la școală pentru modulul 4, care se încheie joi, 6 aprilie 2023, când începe vacanța de Paște.