Calificarea României la EURO 2024 aduce o sumă astronomică în conturile FRF! Câți bani vor încasa elevii lui Iordănescu

”CALIFICARE”, asta au strigat la unison Tricolorii, sâmbătă seară, după meciul cu Israel, în urma căruia România a obținut viza pentru Campionatul European din 2024. Victoria elevilor lui Edi Iordănescu va aduce în conturile Federației Române de Fotbal (FRF) o sumă astronomică, iar Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit câți bani vor primi jucătorii care au făcut spectacol la Felcsut.

19 nov. 2023, 10:31
Calificarea României la EURO 2024 aduce o sumă astronomică în conturile FRF! Câți bani vor încasa elevii lui Iordănescu
Calificarea României la EURO 2024 aduce o sumă astronomică în conturile FRF!

Calificarea României la EURO 2024 aduce o sumă astronomică în conturile FRF! Victoria României obținută în meciul cu Israel va fi răsplătită cu vârf și îndesat de UEFA care va vira în conturile FRF suma de 9,25 milioane de euro pentru calificare.

Citește și România, la Euro 2024. Edi Iordănescu: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a auzit rugăciunea”

Calificarea României la EURO 2024 aduce o sumă astronomică în conturile FRF!

De asemenea, elevii lui Edi Iordănescu care au acum în buzunar biletele pentru turneul final din Germania vor primi, la rândul lor, niște sume consistente din partea FRF.

Recent, Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit câți bani vor primi Tricolorii care au făcut tot posibilul ca imnul României să răsune anul viitor la EURO.

”Fotbaliștii au luat pentru calificarea la Campionatul European (n.r.- EURO 2016) cred că 140.000 sau 160.000 de euro. Pentru toată campania şi asta a fost suma pe care au luat-o cei care au jucat toate minutele. Acum este acelaşi algoritm.

La precedenta calificare, toate cheltuielile, primele jucătorilor, primele antrenorilor şi deplasările, au însumat 5.500.000 de euro, din care jucătorii au luat 3.300.000. Din suma totală, jucătorii iau peste 30%. Probabil acum va fi 3.500.000 de euro, chiar 4.000.000″, a declarat Andrei Vochin în urmă cu ceva timp, potrivit playsport.ro.

Potrivit reprezentanților FRF, o victorie în grupe la EURO 2024 este remunerată cu 1,5 milioane de euro, în timp ce un egal aduce 750 de mii de euro. Totodată, UEFA plătește pentru calificarea în optimi două milioane de euro, 3,25 milioane pentru atingerea fazei sferturilor de finală, 5 milioane pentru accederea în penultimul act și 7 milioane de euro pentru finalistă. Mai mult, câștigătoarea Campionatului European va încasa suma de 10 milioane de euro.

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post.

În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Într-un alt meci din grupa I, Elveţia a încheiat la egalitate cu naţionala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și Ianis Hagi, mesaj special după golul din Israel – România 1-2: “Nu cred în coincidențe, ci în destin!”