România, la Euro 2024. Edi Iordănescu: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a auzit rugăciunea”

România s-a calificat matematic la Euro 2024, după 2-1 cu Israel. Pe componența actuală a clasamentelor din preliminarii, „tricolorii" ar fi în urna a doua, unde vom și rămâne în cazul în care nu vom pierde cu Elveția în ultima etapă.

19 nov. 2023, 00:39
România, la Euro 2024. Edi Iordănescu: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a auzit rugăciunea”

La finalul meciului, Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească tuturor celor care au susținut echipa națională în această campanie de calificare la turneul final, dar a vorbit și despre criticile de care a avut parte în această perioadă.

Selecționerul României și-a felicitat elevii și a transmis că, în acest moment, au demonstrat că sunt un grup imbatabil. Tototdată, Edi Iordănescu a transmis că are de gând să câștige și meciul cu Elveția, iar România să meargă la EURO de pe prima poziție.

O bucurie fără margini, zilele următoare vom conștientiza. Sunt mândru de băieți, am crezut în ei și au demonstrat că au valoare, caracter, au demonstrat că sunt un grup imbatabil, pentru că suntem imbatabili în această campanie. Ne dorim să rămânem așa. Această calificare s-a construit cu fiecare decizie și cu fiecare picătură de sudoare pe care acești băieți au pus-o în slujba naționalei.
Critici au fost din prima zi când am venit. Probabil dacă era mai multă toleranță puteam face mai bine și mai repede. Nu a fost un mediu ușor, consider că mi s-au făcut și multe nedreptăți. Vreau să mulțumesc familiei, pentru că au fost alături necondiționat. Au venit peste tot după echipa națională”, a spus Edi Iordănescu după meci.

„Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în națională, le mulțumesc și celor care au fost sceptici, sper că i-am convins. Mulțumesc și echipei, sunt mulți oameni de calitate, foarte profesioniști și mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat mână liberă totală. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că sunt credincios, a fost alături de mine tot timpul și mi-a auzit rugăciunea.

Iordănescu: „E important să rămânem neînvinși și să terminăm pe primul loc”

Este primul semn că ar trebui să fim mai toleranți, joacă în Serie A, a muncit, și-a adus contribuția pentru promovarea echipei. Și alții au avut perioade mai puțin reușite și au trecut peste. Vreau să salut toți băieții care au fost aici în această campanie. Sunt mulți care lipsesc din diverse motive, dar și-au adus contribuția și sunt mândru de ei.Pușcaș mi-a spus ceva fantastic, dar nu pot să spun, pentru că e o chestie intimă și m-a bucurat foarte mult. Antrenez băieți cu valoare si caracter deosebit. Nu a fost ușor, când primești gol ai o vină. A plecat faza dintr-un aut și nu aveam voie. Am gestionat greșit, e foarte greu să primești gol în minutul trei. Dar antrenez băieți de valoare, cu mare caracter, sunt mândru de ei toți si de echipa.Suntem neînvinși, am atins borne impresionante, echipa națională a ținut steagul sus pentru România. Referitor la meciul cu Elveția, simt deja responsabilitate maximă pentru cei 50 de mii de suporteri. E important să rămânem neînvinși și să terminăm pe primul loc

”, a mai spus Edi Iordănescu la finalul meciului.

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naţionale a României, îi aşteaptă pe suporteri în Germania, la turneul final, şi recunoaşte că naţionala tricoloră se bazează pe grup, nu pe individualităţi.

Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2024 are loc pe 2 decembrie. Cu cine poate pica România

„Să ajungem din nou la un campionat european, după opt ani, este totul pentru noi!  Sper să o continuăm tot aşa şi să sărbătorim cu stadionul plin. Suntem la mâna noastră să terminăm pe primul loc în grupă. Mă bucur că fac parte din acest grup puternic. A fost o campanie grea şi am făcut totul pentru echipă. Avem forţa grupului, nu suntem individualităţi, nu avem un Messi în echipă, dar avem un grup. Îmi doresc din suflet să facem o figură frumoasă la Euro. Nu vom face mare petrecere acum pentru că toţi am fost de acord că vom face tot ce depinde de noi ca să terminăm pe primul loc. Pe suporteri îi aşteptăm în Germania, într-un număr cât mai mare”, a declarat Nicolae Stanciu.

Pe 2 decembrie, începând cu ora locală 18:00 (19:00 la București), se va desfășura tragerea la sorți a grupelor Euro organizat în Germania între 14 iunie și 14 iulie. Ceremonie care va avea loc la „Elbphilharmonie” din Hamburg.

În acest moment, România e în urna a doua, având 13 puncte acumulate și +4 golaveraj fără cele două victorii cu Andorra (2-0 și 4-0).

Ianis Hagi, mesaj special după golul din Israel – România 1-2: “Nu cred în coincidențe, ci în destin!”

Dacă „tricolorii” nu pierd cu Elveția, vom rămâne în urna a doua de pe primul loc în grupă. În cazul în care naționala ar pierde cu Elveția, ar putea pica în urna a 3-a sau chiar a 4-a prin jocul rezultatelor. Un amănunt important: fiecare punct câștigat e esențial pentru tragerea la sorți!

Presa din Israel a explicat cum a reușit România să învingă Israelul

”O comedie a eroilor”,

 a titrat publicașia israeliană Sport5 după victoria României. Jurnaliștii israelieni consideră că jucătorii naționalei s-a întrecut în greșeli.

Israelul a dechis scorul în cel mai obositor meci al campaniei cu un gol fulgerător al lui Eran Zahavi, dar deja în minutul 10 naționala fost lovită de egalare dureroasă din partea României.

Cu puțină vigilență în apărare, golul ar fi putut fi evitat. Așa s-a născut victoria, pas cu pas. România a prins mingea, a trecut la un atac exploziv și, din păcate, Oscar Gloukh s-a încurcat în picioare și a pierdut”, au scris israelienii.