Calificări spectaculoase în Liga Europa. Astra a învins în Cipru, Pandurii au surclasat-o pe Levadia

Astra Giurgiu şi Pandurii Târgu Jiu s-au calificat joi în turul trei preliminar al Ligii Europa, obţinând victorii în faţa formaţiilor Omonia Nicosia şi, respectiv, Levadia Tallin. Astra a câştigat în Cipru cu 2-1, după ce în tur remizase acasă, scor 1-1.

25 iul. 2013, 19:10
Calificări spectaculoase în Liga Europa. Astra a învins în Cipru, Pandurii au surclasat-o pe Levadia

Astra Giurgiu a obţinut o victorie spectaculoasă pe terenul Omoniei Nicosia, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa. După 1-1 în tur, Astra pornea cu şansa a în doua disputa din Cipru, însă Budescu a deschis scorul în minutul 39, iar balanţa calificării se înclina deja în favoarea trupei lui Daniel Isăilă.

La 10 minute de la reluare gazdele au egalat prin Lukasz Gikiewicz, în urma unui contraatac fulger, iar un alt moment important al jocului s-a consemnat în minutul 60, când cipriotul Laban a fost eliminat.

Giurgiuvenii au depăşit însă cu bine acest moment psihologic şi chiar au mai reuşit să puncteze o dată, prin acelaşi Budescu, care marcase de trei ori şi în poarta Farului Constanţa, în prima etapă a Ligii I.

2-1 pentru Astra a fost scorul final, iar gruparea patronată de Ioan Niculae va juca săptămâna viitoare în Slovacia, pe terenul lui AS Trencin, în turul trei preliminar al Ligii Europa. În turul II, slovacii i-au eliminat pe suedezii de la IFK Goteborg, după 0-0 în deplasare şi 2-1 acasă.

Mult mai facilă a fost calificarea Pandurilor, vicecampioana României câştigând cu scorul de 4-0 disputa cu estonienii de la Levadia Tallinn, după 0-0 în deplasare. Deivydas Matulevicius (7), Erico Da Silva (35, 57) şi Nicandro Breeveld (38) au marcat pentru Pandurii, dar cel mai bun om de pe teren a fost Eric Da Silva, coautor la ultimele trei goluri.

În turul III preliminar al Ligii Europa, Pandurii va întâlni echipa israeliană Hapoel Tel Aviv, care a trecut de Beroe Stara Zagora cu 4-1 (deplasare) şi 2-2 (acasă). Prima manşă va avea loc la Târgu Jiu, pe data de 1 august.