Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Ce le spune milionarul investitorilor săi

Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Milionarul se află în arest preventiv. Procurorii DIICOT îi acuză pe el și pe soția lui de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, evaziune fiscală, delapidare și manipularea pieței de capital.

29 sept. 2023, 14:33
Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Ce le spune milionarul investitorilor săi

Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Cu ajutorul apropiaților, omul de afaceri și-a informat partenerii în legătură cu situația celor 11 parcuri fotovoltaice pe care le-a promovat intens pe internet.

Pe contul oficial de Youtube al milionarului a fost postat un videoclip în care Donca și apropiații săi povestesc despre perioada emoțională grea prin care trec și recunosc că doar unul dintre cele 11 parcuri fotovoltaice a fost racordat la rețeaua publică și a produs energie.

Bună ziua! Știm că a trecut ceva timp de când nu am mai comunicat, însă nu ca urmare a lipsei de voință, ci a restricțiilor la care suntem supuși. Dorim pe această cale să informăm investitorii că vom face tot ce depinde de noi atât din punct de vedere material, cât și din punct de vedere uman pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în desfășurare.

Deși s-au ivit multe piedici birocratice, noi suntem persuasivi și vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus împreună. Trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere emoțional, însă avem încredere în justiție și considerăm că adevărul va ieși la iveală cât de curând”, este începutul mesajului postat pe contul de Youtube al lui Călin Donca.

Citește și: Imagini BOMBĂ cu Călin Donca și amanta. Bruneta seamănă leit cu soția. Cei doi au fost fotografiați la Loft

Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor

Colaboratorii milionarului din Brașov au primit asigurări că proiectele începute sunt derulate conform graficelor stabilite și că multe dintre ele se află într-un stadiu avansat.

Deși era posibilă o investiție mai mică din partea companiei în componente precum panouri și invertoare la un preț mai mic, pentru a evita un randament mai scăzut după 5-6 ani de utilizare, compania a ales să investească în componente premium precum panouri marca Longi și invertoare Huawei, urmărindu-se astfel o colaborare cu partenerii noștri pe termen lung, 25+ ani, perioadă de timp în care materialele folosite de la început fac o mare diferență. De asemenea, așa cum știți, parcurile sunt împrejmuite și supravegheate video”, se arată în mesaj.

Primul parc despre care se menționează în mesajul de pe Youtube este cel din Săcele, care se află la doar câteva zeci de metri de vila impunătoare a milionarului. Autoritățile locale au anunțat că panourile nu sunt racordate la rețea pentru că milionarul Călin Donca nu și-ar fi achitat restanțele de la primărie, în valoare de peste 5.000 de lei, și nu și-ar fi intabulat casa.

Legat de parcul S1, s-a realizat construcția lui, montarea panourilor pe construcție de fier zincat, pe tălpi din beton. Panourile sunt conectate între ele, sunt legate pe stringuri la invertoare, apoi în panoul central, postul trafo este deja pregătit pentru a prelua energia produsă de parc.

Toată documentația necesară pentru autorizația de construcție pentru branșament electric a fost depusă la primăria Săcele. Momentan întâmpinăm piedici de ordin birocratic amplificate de ancheta penală”, se mai specifică în videoclip.