Călin Ionescu a fost numit director general executiv interimar al Sphera Franchise Group, care controlează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut

Compania Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, are o nouă conducere, Călin Ionescu fiind numit vineri director general executiv interimar al companiei, în locul lui Georgios Argentopoulos.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 15:39
Călin Ionescu a fost numit director general executiv interimar al Sphera Franchise Group, care controlează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut

„Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group informează acţionarii şi investitorii cu privire la numirea lui Călin Ionescu în funcţia de director general executiv interimar, începând cu data de 24 aprilie 2020. Călin Ionescu va exercita în continuare şi funcţia de director executiv operaţional în cadrul societăţii”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, în şedinţa de joi a Consiliului de Aministraţie al societăţii a intervenit încetarea prin acord a mandatului de director general executiv al lui Georgios Argentopoulos.

În aceeşi şedinţă, Consiliul de Administraţie a luat act de renunţarea lui Georgios Argentopoulos la mandatul de administrator şi la funcţia de preşedinte al Consiliului în cadrul Sphera Franchise Group SA, aceasta urmând să devină efectivă începând cu data de 28 mai 2020.

Sphera Franchise Group a anunţat pe 20 martie închiderea unor restaurante din portofoliul său, în România, astfel că restaurantele Pizza Hut Dine-in (cu sală) şi Taco Bell s-au închis, iar KFC şi Pizza Hut Delivery au servit de atunci produse numai prin serviciul de livrare, ca urmare a unei ordonanţe dispuse de Ministerul de Interne prin care se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

Restaurantele Pizza Hut Dine-in (cu sală) şi Taco Bell au rămas închise până la noi decizii ale autorităţilor.

Compania are o capitalizare de 597,5 milioane lei.

Sphera Franchise Group a raportat vânzări consolidate de 954,7 milioane lei (201 milioane euro) pentru întregul an 2019, în timp ce profitul companiei s-a ridicat la 55,4 milioane lei.

Sphera Franchise Group SA este o companie holding care controlează francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, KFC în Republica Moldova şi în Italia.