Călin Popescu Tăriceanu: 15% dintre candidații de pe listele PNL sunt traseişti politici

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică PNL după ce pe Facebook a fost publicată lista completă a candidaților traseiști de pe lista PNL.

RomaniaTV.net
06 sept. 2020, 15:36
Călin Popescu Tăriceanu: 15% dintre candidații de pe listele PNL sunt traseişti politici

„Da, acesta este PNL-ul de azi! Pe față trâmbițează că au ferecat porțile partidului Brătienilor pentru orice ales ALDE și PSD, iar prin spate fură tot ce se poate. 15% dintre candidații de pe listele PNL sunt traseiști politici, cei mai mulți de la ALDE și PSD! Peste 100 de primari ALDE și 1000 de consilieri locali au fost racolați de PNL! Sigur, vina este și a noastră care am lăsat loc pe listele noastre pentru prea mulți fripturiști, dar ipocrizia noilor PNL-iști bate chiar și naivitatea noastră!”, scrie  Tăriceanu pe Facebook.

 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a avut întâlniri cu „foşti colegi, colege din PNL” şi le-a spus şi lor că este împotriva traseismului politic, însă „cazuri punctuale au apărut”. Întrebat dacă în PNL nu se ţine cont de autoritatea sa şi a lui Ludovic Orban, Iohannis a spus: „Probabil se va ţine cont din ce în ce mai mult”. El a afirmat că, în calitate de preşedinte al României, nu poate merge „la un lider de partid pe cine să pună şi pe cine să nu pună pe listă”.

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre traseismul în PNL şi dacă se vede în campanie sprijind un PNL cu oameni veniţi de la PSD.

„Eu sunt împotriva traseismului politic, ba mai mult, am avut întâlniri cu foşti colegi, colege din PNL şi le-am spus şi lor acest lucru. Dar cazuri punctuale au apărut… Eu sunt împotriva traseismul politic şi sper să prind vremea când acest traseism nu se mai practică”, a afirmat Iohannis.

El a fost întrebat dacă, în aceste condiţii, în PNL nu se ţine cont de autoritatea sa şi a lui Ludovic Orban

„Probabil se va ţine cont din ce în ce mai mult. Speranţa mea e ca cel mai importat partid să dea un exemplu de urmat şi în acest domeniu”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă cei proveniţi din PSD ar trebui să nu fie puşi pe listele PNL la alegeri, Iohannis a afirmat: „Ei vor avea o abordare când se pregătesc pentru alegeri. Ca preşedinte al României, nu pot merge la un lider de partid pe cine să pună şi pe cine să nu pună pe listă, e decizia partidului”. El a menţionat că a cerut românilor să voteze oameni responsabili.