Tăriceanu, în vizită la premierul Ponta, în Turcia: Am avut discuţii medicale şi politice. Suntem parteneri

Călin Popescu Tăriceanu l-a vizitat, în Turcia, pe premierul Victor Ponta, recent operat la genunchi într-un spital din Istanbul.

RomaniaTV.net
23 iun. 2015, 08:53
Tăriceanu, în vizită la premierul Ponta, în Turcia: Am avut discuţii medicale şi politice. Suntem parteneri

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi co-preşedinte ALDE, a discutat cu Victor Ponta, liderul PSD, despre probleme legate de funcţionarea Colaliţiei de Guvernare şi despre proiectele politice din perioada următoare.

„Am avut discuţii medicale şi politice. Nu am să le detaliez nici pe unele, nici pe celalalte. Fără să trebuiasca să-l compătimesc, după o operaţie de acest fel, mi-am adus şi eu aminte exact starea în care eram. Nu e plăcut. Partea de recuperare şi tot restul de destul de constrângător. În fine, trece. Nu e ceva care să rămână. Cu timpul se uită. Premierul avea o stare de spirit foarte bună. La 1- 2 zile după operaţie nu eşti întotdeauna în formă. Dar au trecut mai multe zile. În orice caz, era într-o formă bună”, a declarat Tăriceanu despre vizita la spitalul unde este internat premierul Ponta.

Întreabat de ce a fost nevoie să meargă până în Turcia pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, Tăriceanu a răspuns că „aşa e normal”.

„Suntem parteneri şi într-o astfel de situaţie nimic nu poate înlocui comunicarea directă. Nici telefonul şi nici e-mailul nu pot înlocui comunicarea directă”.

Nu este singura vizită primită de premierul Victor Ponta de când se află internat în Turcia. Ponta a mai fost vizitat de Liviu Dragnea, ministrul Sanataţii, Nicolae Bănicioiu, şi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie 2015 la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Premierul a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile. Până la revenirea în ţară a premierului Ponta, Gabriel Oprea a fost numit de preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de premier interimar.