Călin Popescu Tăriceanu, AMENINŢAT de PNL cu pierderea scaunului de şef al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu şi-ar putea pierde funcţia de preşedinte al Senatului. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că, în cazul în care se va forma o altă majoritate în Camera Superioară, iar liberalii vor dori schimbarea lui Tăriceanu, vor fi inițiate procedurile de înlocuire a acestuia.

21 ian. 2015, 08:15
Călin Popescu Tăriceanu, AMENINŢAT de PNL cu pierderea scaunului de şef al Senatului

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, pentru PSnews.ro, că „dacă oamenii vor ajunge la concluzia, la un moment dat în Senat, colegii noştri senatori vor spune ‘avem majoritate şi se doreşte schimbarea şefului Senatului’, lucrul ăsta se va întâmpla.”

„Certitudinea este asta, că noi nu alergăm după funcţii şi nici nu ne dorim să înlocuim oameni de dragul de a-i înlocui. Dar, nu neg, că se poate forma o majoritate ad-hoc la Senat care la un moment dat să spună ‘ne dorim un nou preşedinte al Senatului’. Aritmetica din Senat, dacă nu mă înşel, spune că diferenţa de voturi ar fi de 12 – 13, dacă nu mă înşel. Dacă voturile astea, dacă oamenii vor ajunge la concluzia, la un moment dat în Senat, colegii noştri senatori vor spune ‘avem majoritate şi se doreşte schimbarea şefului Senatului’, lucrul ăsta se va întâmpla.

Dar nu e o prioritate pentru noi în momentul ăsta. Prioritatea este, aşa cum spuneam, să generăm iniţiative care să vină în sprijinul cetăţenilor din România, care să îi ajute să înţeleagă că politica nu este chiar atât de rea, sau că oamenii politici ar putea totuşi să înţeleagă agenda pe care o au ei. Atare cred că discuţiile astea pe împărţitul de funcţii şi pusul carului înaintea boilor s-ar putea să ne facă mai mult rău decât bine şi eu l-aş lăsa pe un loc secund„, a precizat Alina Gorghiu.

CITEŞTE ŞI MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Gorghiu: Nu se acceptă TRASEIŞTI şi nu se negociază voturi contra poziţii executive

Întrebată dacă există vreun liberal care ar urma să devină Președinte al Senatului, copreședintele PNL a refuzat să avanseze un nume și a punctat că nu este o prioritate a liberalilor, în acest moment, schimbarea din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Nu vreau să anunţ niciun fel de nume pentru că s-ar interpreta că deja există un scenariu conform căruia PNL doreşte să pună în funcţia de preşedinte al Senatului pe x, y sau z. Nu s-a discutat despre acest lucru, nu sunt avansate nume, nu este prioritate schimbarea şefului Senatului în momentul ăsta„, a spus Gorghiu.