Călin Popescu Tăriceanu, chemat de Bogdan Olteanu la DNA, să-i fie martor

Publicat: Sâmbătă, 20 August 2016 10:26 // Actualizat: Sâmbătă, 20 August 2016 10:26 // Sursa: romaniatv.net

Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor DNA să-l cheme pe Călin Popescu Tăriceanu la audieri, ca martor al apărării, în dosarul în care este învinuit de luare de mită de la Sorin Ovidiu Vîntu. Cererea i-a fost aprobată, informează România TV.

Foto: ziuanews.ro

Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat săptămâna viitoare la DNA în calitate de martor al apărării în dosarul lui Bogdan Olteanu, potrivit România TV, care citează surse judiciare. 

Avocatul lui Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor să-l cheme pe preşedinteşe Senatului la audieri, ca martor care să susţină declaraţiile clientului său, şi anume că numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării nu a fost condiţionată de bani. Procurorii au aprobat solicitarea avocatului lui Olteanu.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit însă despre suma de două milioane de euro, din care un milion ar fi fost pentru Bogdan Olteanu şi un milion pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut la DNA că a dat un milion de euro mită pentru Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit România TV, mogulul a declarat procurorilor că Bogdan Olteanu i-a cerut două milioane: unul pentru el şi unul pentru premierul de la acea vreme, actualul preşedinte al Senatului.

"Pe pontonul meu din faţa hotelului Lebăda a avut loc o discuţie între mine şi domnul Bogdan Olteanu, discuţie în cadrul căreia i-am solicitat acestuia numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Domnia sa mi-a spus că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine şi un milion pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, de a cărui semnătură depindea această numire. După circa o săptămână i-am trimis prin intermediul lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării", a spus Vântu, potrivit dosarului întocmit de procurorii DNA.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu, denunţ bombă: Bogdan Olteanu mi-a cerut două milioane de euro, unu pentru Tăriceanu

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H