Sorin Ovidiu Vîntu, denunţ bombă: Bogdan Olteanu mi-a cerut două milioane de euro, unu pentru Tăriceanu

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut la DNA că a dat un milion de euro mită pentru Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit România TV, mogulul a declarat procurorilor că Bogdan Olteanu i-a cerut două milioane: unul pentru el şi unul pentru premierul de la acea vreme.

18 aug. 2016, 15:40
Sorin Ovidiu Vîntu, denunţ bombă: Bogdan Olteanu mi-a cerut două milioane de euro, unu pentru Tăriceanu

Sorin Ovidiu Vîntu le-a povestit procurorilor despre întâlnirea pe care a avut-o cu Bogdan Olteanu în Deltă, la una dintre casele de vacanţă pe care mogulul le deţine. El a spus că i-a cerut lui Bogdan Olteanu să-l numească pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, iar Olteanu i-ar fi cerut două milioane de euro, unul pentru el, unul pentru Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, Vîntu spune că a plătit aceşti bani, cash.

Pe pontonul meu din faţa hotelului Lebăda a avut loc o discuţie între mine şi domnul Bogdan Olteanu, discuţie în cadrul căreia i-am solicitat acestuia numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Domnia sa mi-a spus că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine şi un milion pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, de a cărui semnătură depindea această numire. După circa o săptămână i-am trimis prin intermediul lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării„, a spus Vântu, potrivit dosarului întocmit de procurorii DNA.

Vîntu a fost interceptat în acea vreme în baza unui mandat, iar procurorii au putut astfel să afle că acesta stabilea la telefon detaliile întâlnirii cu Bogdan Olteanu. Tot din interceptări au aflat procurorii că era o relaţie de subordonare între Liviu Mihaiu şi SOV, Mihaiu nedorind să fie guvernator al Deltei, deoarece avea un salariu mai mic decât cel de director în trustul lui SOV.

Discuţie Liviu Mihaiu – SOV, potrivit interceptărilor:

Liviu Mihaiu: Facem, facem aşa, ieşim acum şi prorata când ies şi băieţii la anul în martie pe astea 8 lun mai rămâne să încasez când ies şi băieţii.
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu!
Mihaiu: Păi, de ce nu? O să-ţi explic eu când ne vedem, fraiere. Nu. Ieşi acum la cât este, punct!
Mihaiu: – Da, mă, Sorinelu; dar eu pierd 8 luni.
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu pierzi, mă, nicio p..ă, du-te dracu’! Faci cum îţi spun eu.
Mihaiu: Da, bine, dacă tu…
SOrin Ovidiu Vîntu: Deci, ai ieşit acuma, la cât este şi cu asta basta! Astea sunt acte oficiale. punct!
Mihaiu: Bine, atunci nu mai vorbim.
Sorin Ovidiu Vîntu: Bravo!

sursa: dosar DNA