Călin Popescu Tăriceanu, decizie de ultima oră în privinţa candidaturii la prezidenţiale

Partidul lui Tăriceanu a luat o decizie în privinţa alegerilor prezidenţiale. Surse politice la nivel înalt citate de România TV spun că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este hotărît să candideze la alegerile prezidenţiale, indiferent dacă va fi sau nu susţinut şi de PSD.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 11:26

Informaţia privind candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la viitoarele alegeri prezidenţiale vine în contextul întâlnirilor pe care liderul ALDE l-ar fi avut în ultima perioadă cu preşedintele Klaus Iohannis. Presa centrală a scris în ultimele zile că Iohannis s-a întâlnit şi a negociat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de trei ori. Discuţiile au avut loc pe lângă întâlnirile pe care şeful statului le are periodic cu reprezentanţii Opoziţiei pentru a stabili strategia împotriva PSD în acest an electoral.

Sursa citată precizează că președintele Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu au explorat mai multe scenarii, dar deocamdată nu au ajuns la un acord. Tăriceanu ar fi propus o rupere a coaliției de guvernare în preajma alegerilor prezidențiale, cu scopul de a-și ține oamenii la guvernare pentru ca aceștia să adune fonduri pentru alegeri.

În schimb, Klaus Iohannis forțează o rupere a coaliției înainte de alegerile europarlamentare și formarea unui nou Guvern, a scris presa.