Călin Popescu Tăriceanu, despre emiterea unei OUG pe Codurile penale: Avem şi această soluţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că se poate ajunge la emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificările la Codurile penale, dacă majoritatea va observa că există ”o rea-voinţă manifestă”, el acuzând pârghiile folosite de opoziţie împotriva legilor justiţiei.

11 iun. 2018, 11:12
Călin Popescu Tăriceanu, despre emiterea unei OUG pe Codurile penale: Avem şi această soluţie

Întrebat dacă ar fi oportună o OUG pe Codurile penale, Tăriceanu a declarat: „Orice e posibil. Dacă o să observăm că există o rea-voinţă manifestă în această privinţă şi din partea opoziţiei – pentru că şi opoziţia, cum am văzut cu legile de reformă a justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora -, sigur că există şi această soluţie, care a mai fost utilizată după cum ştiţi şi de guvernul anterior, condus de domnul Cioloş, nu ar fi o noutate absolută, şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie, trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână, pe care sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur, va trebui să ne gândim şi la alte soluţii”.

Liderul ALDE a precizat că această soluţie nu a fost discutată în coaliţie. La remarca unui jurnalist că OUG 13 a scos în stradă foarte mulţi oameni, Tăriceanu a replicat: „Şi ordonanţa din 2015 n-a scos. Probabil că participarea în stradă este selectivă”.


loading...