Tăriceanu, despre Kovesi: Am mari întrebări privind educaţia din familie şi deformarea profesională. A călcat în picioare Constituţia

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit la România TV şi despre justiţia din România. El a declarat că în ţara noastră puterea se află în mâinile serviciilor, la fel ca şi în Rusia. În ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, Tăriceanu a spus că aceasta calcă în picioare Constituţia României. 

RomaniaTV.net
01 nov. 2017, 19:59
Tăriceanu, despre Kovesi: Am mari întrebări privind educaţia din familie şi deformarea profesională. A călcat în picioare Constituţia

Am ajuns într-o situaţie în care unii se fac că nu o văd…în loc să existe o singură putere în România, cea legitimă, noi aveam o faţadă democratică, un guvern, dar exact cum se întâmplă în Rusia, puterea e în mâinile lui Putin, care lucrează cu serviciile secrete. Mulţi intelectuali români se fac că nu văd aceste lucruri pentru că au fost legaţi de anumite interese, preferă o tăcere condamnabilă faţă de această situaţie gravă…în România nu e justiţia pusă sub semnul întrebării. Am discutat cu asociaţiile judecătorilor şi mi-au spus de teroarea la care au fost supuşi. Un parlamentar membru în comisiile juridice a venit şi ne-a spus că unul din procurorii de la nivel înalt a declarat…”până nu o să arestăm un judecător, ăştia nu o să se potolească cu achitările din ultima vreme”. Şi a făcut această declaraţie ca să se difuzeze, să ajungă la urechile judecătorilor să nu mai achite”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că Laura Codruţa Kovesi calcă în picioare decizia CCR şi sfidează Parlamentul.

În legătură cu Kovesi am mari întrebări privind educaţia din familie şi deformarea profesională..oamenii nu sunt cifre, sunt vieţi, destine. Nu pot să trec cu vederea peste ce li s-a întâmplat şi modalităţile utilizate de procurori, care au dus la aceste rezultate grave…ei nu vor mai fi cum au fost înainte. Cred că atunci când ne uităm la dna Kovesi trebuie să ţinem cont că numai anul acesta dna Kovesi a călcat în picioare de doua ori constituţia…şi ca atitudine politică, dar şi ca atitudine pe temeiul legal. Anchetarea OUG 13, ştiţi bine decizia CCR care a stabilit că acţiunea dusă de ea a fost neconstituţională…dacă o persoană obişnuită va fi sancţionată de lege, dna Kovesi văd că e bine mersi. Dna Kovesi refuză să depună mărturie în faţa comisiei, e din punct de vedere moral incorectă, dar CCR din nou spune că toată lumea, inclusiv cei care sunt procurori, au obligaţia să se prezinte în faţa comisiilor parlamentului, dna Kovesi calcă în picioare decizia CCR şi sfidează Parlamentul„, a declarat preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.