Călin Popescu Tăriceanu, despre protestul angajaţilor HoReCa: „Această iniţiativă trebuia luată acum mult timp. Salut atitudinea”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV faptul că salută atitudinea şi iniţiativă angajaţilor HoReCa de a protesta pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la viitorul celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 16:02
Călin Popescu Tăriceanu, despre protestul angajaţilor HoReCa: „Această iniţiativă trebuia luată acum mult timp. Salut atitudinea”

„Lucrul ăsta este evident de multă vreme, eu salut atitudinea protestatarilor. Aceasta iniţiativă trebuia luată acum mult timp, industra este într-o mare suferinţă, într-o mare problemă. Eu cred că cei care în industria au destulă experienţă ca să aplice măsurile necesare prevenirii infecţiei cu coronavirus. Am stat de vorbă cu reprezentanţi ai acestei industrii şi ei nu sunt ascultaţi, consecinţele le vor suporta ei. Ce se întâmplă cu interprinzătorii români este o problemă care nu interesează autorităţile” , a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Citeşte şi: Terasele se închid miercuri seară. Sectorul HoReCa protestează faţă de restricţii

„Eu cred că vor cântări consecinţele economice pentru că ele afectează un milion de oameni. Sunt oameni care încă nu şi-au pierdut locul de muncă, dar sunt şi alte zone economice. SUnt foarte mulţi oameni care sunt afectaţi şi care văd ca Guvernul nu este în stare să ia măsuri” , a susţinut preşedintele ALDE.

Miercuri, între orele 17 şi 18 angajaţii HoReCa au întrerupt vânzarea şi se s-au poziţionat în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte, protestul urmând să respecte normele de prevenire a răspândirii Covid-19. Protestului i se vor asocia şi partenerii industriei.