Calin Popescu Tăriceanu: „Guvernul închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Carantinarea are sens dacă se testează”

Călin Popescu Tăriceanu susţine că localitățile nu ar trebui carantinate fără testarea celor închiși. În acest sens, fostul premier consideră că toţi românii trebuie testaţi pentru a avea un moment "zero" al luptei cu coronavirusul, acest lucru fiind posibil în cadrul unui "Program naţional de testare".

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 16:07
Calin Popescu Tăriceanu: „Guvernul închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Carantinarea are sens dacă se testează”

În lipsă de idei şi credibilitate, guvernul Iohannis-Orban închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Închiderea/carantinarea unei localităţi are sens dacă ea este însoţită de o testare a tuturor celor închişi. Închiderea fără testare nu este decât o condamnare a tuturor celor izolaţi.

Ce şansă au cei sănătoşi să scape de infectare dacă sunt închişi de-a valma cu cei infectaţi, dar care nu ştiu că sunt purtători de virus? Finalul unei carantinări este infectarea tuturor!!! Adică un fel de selecţie naturală, gen scapă cine poate! Şi dacă nu fac teste, de unde ştiu că virusul a murit??? Deci este total greşit!

Chiar dacă ne închid în decembrie, când tradiţional activitatea este mai redusă, ce vom găsi peste 30 de zile, când lockdown-ul se va termina? O ţară în ruină, cu un şomaj la cer, cu un învăţământ în haos şi cu oameni înfometaţi, gata să dea în cap pentru o coajă de pâine!

Îşi asumă Iohannis şi Orban acest viitor sumbru? Soluţia există şi ea este un Program Naţional de Testare. Toţi românii trebuie testaţi pentru a avea, în sfârşit, un moment „zero” al acestei lupte cu coronavirusul. Şi abia de atunci vedem care sunt persoanele sau, după caz, chiar comunităţi care trebuie izolate.

Dar nu izolăm şi nu închidem după ureche comunităţi sau şcoli! Dacă Iohannis şi Orban nu sunt capabili ca din cele 110 miliarde de lei pe care le-au împrumutat să facă o testare naţională, atunci trebuie să plece ca să vină cineva care poate!„, susţine Tăriceanu într-o postare pe Facebook.