Tăriceanu, după moartea interlopului Emi Pian. „Zone din România sunt scăpate de sub control. Există complicităţi cu clanurile”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a comentat, joi, la România TV, cazul morţii interlopului Emi Pian, avertizând că asistăm la un fenomen "îngrijorător" deoarece anumite zone din România "sunt scăpate de sub controlul autorităţilor". Mai mult, fostul premier afirmă că există complicităţi între oficiali din instituţiile statului şi clanurile mafiote, ceea ce duce la situaţii în care interlopii se comportă "după propria lege".

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 16:33
Tăriceanu, după moartea interlopului Emi Pian. „Zone din România sunt scăpate de sub control. Există complicităţi cu clanurile”

În cadrul emisiunii „Newsline” prezentată de jurnalista Cristina Şincai, Călin Popescu Tăriceanu a precizat faptul că uciderea lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu, este un incident „îngrijorător”.

„Ceea ce se întâmplă este îngrijorător. Astfel de cazuri, de abateri trebui reprimate imediat şi cu toată severitatea de instituţiile statului care sunt respoisabile de ordinea publică şi de siguranţa cetăţeanului. Orice concesie făcută acestora privind comportamentul în afara legii va crea nelinişte în rândul cetăţenilor”, a declarat Tăriceanu la România TV.

Liderul ALDE a menţionat că sunt din România care sunt „scăpate de sub control”.

„Aşa arată din păcate anumite zone din România care sunt scăpate de sub controlul autorităţilor. Există de foarte multe ori complicităţi între oameni care aparţin organelor statului însărcinate cu menţinerea ordinii şi aceste clanuri mafiote. Rezultatul îl vedem: de foarte multe ori îşi permit să se comporte după propria lege, să facă ei legea în locul legii, ceea este inadmisibil”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

ULTIMA ORĂ! Tăriceanu candidează la primăria Capitalei: „Sper să nu irosim aceste alegeri în dezbateri impuse de neomarxişti”