Călin Popescu Tăriceanu, huiduit la o conferinţă de presă la Oradea. Reacţia ALDE

Incident violent, joi după-amiază, la conferinţa de presă convocată de preşedintele ALDE, totodată preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Doi membri ai Asociaţiei Oradea Civică au fost luaţi pe sus de SPP-işti, după ce l-au huiduit pe liderul ALDE.

RomaniaTV.net
21 feb. 2019, 18:05
Călin Popescu Tăriceanu, huiduit la o conferinţă de presă la Oradea. Reacţia ALDE

Cei doi membri ai ONG-ului, Sebastian Duma şi Cosmin Bursaşiu, cunoscuţi opozanţi ai actualei coaliţii guvernamentale, care doreau să pătrundă la conferinţa de presă a liderului ALDE au fost interceptaţi de oamenii din dispozitivul de protecţie şi pază a lui Tăriceanu.

Celor de la Oradea Civică li s-a interzis accesul în sala în care, înainte de conferinţa de presă, a avut loc o întîlnire cu activul de partid. „Am fost invitaţi afară. Aici cetăţenii nu au ce să caute. Dânşii ne-au spus că e un eveniment privat. Se vede farte clar că politicienior nu le plac cetăţenii de rând, cei care ştiu să pună întrebări şi care pot să îi înfrunte. În parcul de alături e plin de poliţişti şi de jandarmi”, a spus Cosmin Bursaşiu.

După ce au fost scoşi pe hol, căci nu aveau legitimaţii de presă, reprezentanţii Oradea Civică au început să strige, pentru a fi auziţi de cei dinăuntru: „Politicienilor le este frică de cetăţeni, se pare! ALDE, lăsaţi-ne să intrăm şi noi! Domnule Tăriceanu, suntem aici la intrare şi vrem să intrăm”. Protestatarul a devenit, apoi, dur în exprimări, zicând: „Vrem să punem şi noi o întrebare domnului Tăriceanu, acestui domn corupt, care a primit 800.000 euro şpagă. Şpăgarule! Eşti un şpăgar, un nenorocit de şpăgar şi corupt, care nu vei mai intra în nicio funcţie publică. Ne este ruşine de tine, Tăriceanu, nu eşti binevenit în Oradea, să nu mai vii în Bihor, să stai acolo cu hoţii tăi la Bucureşti, nenorocitule!”.

REACŢIA ALDE

Referitor la incidentul petrecut la Oradea, la începutul conferinței de presă susținută de Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE face următoarele precizări:

„În sala de conferință le-a fost permis accesul tuturor jurnaliștilor pe baza legitimației de presă.
2. Persoanele care au creat agitația și întregul incident nu au putut prezenta la intrarea în sală o legitimație de presă și nici nu au putut invoca o altă calitate pentru a participa la eveniment.
3. De asemenea, scopul acestora, așa cum s-a putut observa și din comportament, a fost acela de a instiga și a deranja conferința de presă.
4. Persoanele care au creat incidentul de la conferința de presă au fost invitate în repetate rânduri să părăsească incinta, însă au refuzat.
Ne cerem scuze participanților la conferință și persoanelor prezente în locația unde a avut loc evenimentul ALDE pentru disconfortul creat.”, se menţionează într-un comunicat de presă.