Călin Popescu Tăriceanu intervine în scandalul interlopi-Poliţie: „Iohannis e propagandist al PNL”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la întâlnirea șefilor din poliție cu clanul Duduienilor.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 16:28
Călin Popescu Tăriceanu intervine în scandalul interlopi-Poliţie: „Iohannis e propagandist al PNL”

Călin POpescu Tăriceanu l-a acuzat direct pe Klaus Iohannis pentru scandalul întâlnirii secrete între şefii clanului Duduianu şi şefi din Poliţie, precizând că este doar un propagandis al PNL, care pasează răspunderea aşa cum a făcut-o şi în cazul trasseismului. 

Tăriceanu acuză Poliţia că şi-a vopsit maşinile în culorile PNL: „Dacă vor câştiga alții alegerile, aveţi pregătite şi alte culori?”

„Cred că este total nepotrivită atitudinea ministrului de Interne. Nu înțeleg: atunci când există lege, ce negociere să facă cu clanurile mafiote? Legea se aplică, nu se negociază nimic. Șefii clanurilor puteau să fie chemați la poliție, șefii poliției să le pună în vedere regulile, în caz contrar „v-am înhățat”, și cu asta basta! Nu se negociază cu clanurile, dar sigur că imaginile pe care le-am văzut și informațiile publice ne dau impresia că poliția se bate pe burtă cu șefii clanurilor. Probabil să își aranjeze o oarecare liniște. Îi lasă să își vadă de treburi, fără să depășească anumite limite. Limite care sunt din ce în ce mai laxe și au consecințe asupra siguranței cetățeanului. (…) Am propus unificarea polițiilor locale din cele șase sectoare cu poliția pe București, mă refer la Poliția Municipală și Poliția Bucureștiului, pentru că apar niște probleme legate de competență. Aș vrea să renunțăm la polițiile locale de sector și cea de capitală și să facem o unificare a lor. (…) Putem să facem apel la Comisia Europeană, care cred că ar fi încântată să dea o mână de ajutor, inclusiv fonduri financiare, pentru a-i integra pe cei despre care vorbeam înainte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


loading...
Partenerii noștri