Călin Popescu Tăriceanu: Pentru referendum nu am votat. Măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costisitoare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat, duminică, doar pentru alegerile europarlamentare şi a declarat că se bucură de prezenţa mare la secţiile de votare.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 08:17
Călin Popescu Tăriceanu: Pentru referendum nu am votat. Măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costisitoare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că prezenţa ridicată la urne dovedeşte că există interes pentru aceste alegeri.

„Văd că este o participare numeroasă şi acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că este interes pentru aceste alegeri, pentru Parlamentul European, care au un rol important şi vor avea un rol şi mai important pe măsură ce fiecare va înţelege că deciziile care se iau în forurile europene ne afecrează viaţa noastră a românilor de zi cu zi”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că a votat cu convingerea că cei care vor fi aleşi în Parlamentul European, din partea ALDE, vor reprezenta interesele acestei ţări.

„Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta din partea partidului pe care îl conduc vor merge acolo cu gândul clar de a reprezetna interesul României, de a apăra interesul României, de a face România să fie o voce respectată, să facă parte din grupul celor care iau decizii şi să nu fie capână acum una dintre ţările care au urmat ce au decis alţii. (…) Acolo este un loc în care conflictele şi luptele dintrele gripurile parlamentare se tranşează în fav oarea celor mai buni, care stau să lupte”, a mai declarat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendum.

„Pentru referendum nu am votat, deoarece pentru măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costitsitoare decât un referendum”, a mai spus Tăriceanu.


loading...
Partenerii noștri