Călin Popescu Tăriceanu propune fuziunea PLR cu PC, la congresul din luna iunie

Comitetului Național Executiv al Partidului Liberal Reformator a decis, marți, organizare, în perioada 18-20 iunie, a unui Congres Extraordinar al PLR, reuniune în cadrul căreia urmează să se dezbată fuziunea cu Partidul Conservator.

RomaniaTV.net
19 mai 2015, 17:41
Călin Popescu Tăriceanu propune fuziunea PLR cu PC, la congresul din luna iunie

„În urma discuțiilor cu membrii CNEx al PLR, președintele partidului a propus ca la Congresul extraordinar din luna iunie să se dezbată fuziunea PLR-PC, precum și viziunea PLR asupra noii formațiuni politice rezultate în urma fuziunii”, se arată într-un comunicat al formaţiunii politice.

Tot în cadrul CNEx s-a luat decizia ca PLR să susțină „prevederile noului Cod silvic, care înlătură actuala stare de monopol a unor firme de pe piața românească”.

„Din dezbatere a rezultat că decizia Guvernului de interzicere a exportului masei lemnoase este susținută de către PLR, iar România ar trebui să adopte o nouă politică economică, de sprijin a industriei de prelucrare a lemnului, capabilă să genereze locuri de muncă și valoare adăugată. Miniștrii și parlamentarii noștri vor promova acțiuni concrete de susținere a dezvoltării acestei ramuri a industriei și sprijină acțiunile ministrului Mediului de stopare a defrișărilor ilegale”, potrivit comunicatului.

Totodată, CNEx al PLR a luat în discuție și proiectul Legii insolvenței persoanelor fizice, pe care-l consideră „acceptabil din punctul de vedere al liberalilor, el având și acordul mediului bancar din România”.

„Este o lege utilă și necesară destinată a proteja persoanele fizice de eventualele abuzuri ale băncilor, așa cum s-a întâmplat în trecut”, se mai arată în comunicatul PLR.