Călin Popescu Tăriceanu rămâne fără grup la Cameră. Cinci deputaţi au demisionat din grupul ALDE

Cinci deputați din partidul condus de Călin Tăriceanu au demisionat din grupul ALDE de la Cameră. Este vorba despre Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Mihai Niță și Marian Cucșa. După Senat, Tăriceanu a pierdut şi grupul parlamentar din camera Deputaţilor.

16 sept. 2019, 15:33
Călin Popescu Tăriceanu rămâne fără grup la Cameră. Cinci deputaţi au demisionat din grupul ALDE

UPDATE Graţiela Gavrilescu a declarat, luni seara, că a demisionat din Grupul ALDE din Camera Deputaţilor şi va fi deputat neafiliat, „urmare unei hotărâri luate sub deviza unei execuţii politice”, subliniind că rămâne în ALDE.

„Vreau să vă transmit tuturor, dar în primul rând simpatizanţilor şi votanţilor ALDE, faptul că eu rămân în ALDE. Eu, astăzi, am demisionat din Grupul ALDE din Camera Deputaţilor şi sunt deputat neafiliat, urmare unei hotărâri luate sub deviza unei execuţii politice de către un Birou Politic Executiv, întrunit ad-hoc. Au hotărât…radierea mea din baza de date ALDE.! Am considerat că, radiată fiind, pot să mă retrag, pentru moment, din Grupul ALDE, să îmi continui demersurile în instanţă”, a anunţat Graţiela Gavrilescu pe Facebook.

Ea vorbeşte despre o „execuţie politică”.

„Nu am spus întâmplător «execuţie politică». A încălca dreptul oricărui cetăţean de a se apăra, de a spune ce are de spus, este o execuţie politică! Nouă, pur şi simplu, ne-a fost luat dreptul de a ne spune punctul de vedere, de a ne apăra! Consider că am dreptul de a ataca şi a mă apăra în instanţă de această decizie luată de Biroul Politic Executiv şi îmi voi continua demersurile în zilele următoare”, spune Gavrilescu.

______

Cei cinci deputaţi și-au înregistrat demisiile la Biroul Permanent urmând ca acestea să fie anunțate miercuri în plen.

De notat că trei dintre aceștia fuseseră excluși vineri într-o ședință ad-hoc a conducerii ALDE, respectiv Gavrilescu, Băișanu și Cupă.

Prin aceste demisii, ALDE nu mai are numărul suficient de membri pentru a beneficia de un grup parlamentar la Camera Deputaților, scrie Hotnews.ro.

Până la aceste demisii, grupul ALDE de la Cameră avea 19 membri, dintre care doar 14 aleși pe lista partidului.

Conform regulamentului, un grup parlamentar se poate înființa și funcționa dacă are în componență minimum 10 membri aleși pe lista aceluiași partid. Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu sunt deputați și au fost excluși din partid.

Citeşte şi: Tăriceanu anunţă că Meleşcanu nu mai face parte din partid. Grupul ALDE din Senat, desfiinţat; apare grupul Democraţia