Călin Popescu Tăriceanu, scrisori către preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă după nominalizările făcute

Preşedintele ALDE a reacţionat după nominalizările făcute de Viorica Dăncilă pentru guvern.

RomaniaTV.net
11 sept. 2019, 16:32

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să nu accepte propunerile de miniştri formulate de Viorica Dăncilă, ci să ţină cont de articolul din Constituţie care prevede că este nevoie de un vot în Parlament în cazul schimbării structurii politice a Executivului.

Călin Popescu Tăriceanu îi trimite o scrisoare şi premierului Dăncilă, după cea transmisă preşedintelui Iohannis.

„Am văzut în spaţiul public anunţul potrivit căruia aţi nominalizat pentru portofoliile ministeriale rămase vacante trei persoane despre care afirmati că sunt membri ALDE. 

Pe această cale vă aduc la cunoştinţă decizia Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august in care s-au votat, cu majoritate covârsitoare (83 voturi pentru şi 2 abţineri), denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare. Aceste decizii vă aduc în situaţia de a lua act de schimbarea componenţei politice a Guvernului şi obligaţia de a vă prezenta în faţa Parlamentului pentru un vot de incredere. 

De asemenea, în şedinţa din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărărea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid intr-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceţi”, scrie Tăriceanu.