Tariceanu, atac la adresa Violetei Alexandru: „Am asistat la un spectacol penibil a acestei cucoane care este un politruc perfect”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a criticat-o marţi, la România TV, pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pe care a catalogat-o drept un "politruc perfect" pe motiv că nu a răspuns întrebărilor adresate de parlamentari despre cum a fost posibil ca muncitorii sezonieri să plece la cules de sparanghel în Germania, în timpul stării de urgenţă.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 19:54
Tariceanu, atac la adresa Violetei Alexandru: „Am asistat la un spectacol penibil a acestei cucoane care este un politruc perfect”

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că „e o frenezie dementă ce se întâmplă la PNL”, spunând că a putut să vadă asta la Senat în momentul în care s-au întrunit cele trei comisii pentru a audia miniştrii. 

Liderul ALDE a criticat-o în termeni duri pe Violeta Alexandru.

„Am asistat la un spectacol penibil a acestei cucoane care este un politruc perfect. Parcă a fost secretar cu propaganda la PCR. Nu a răspuns la întrebări. S-a lăudat că are relații, că vorbeşte engleză, că e sinceră, dar nu a răspuns cum se face că nu a fost acord cu Guvernul german, dar ordonanţa militară numărul 7 face o derogare la posibilele zborurilor aeriene pentru muncitorii sezonieri fără o înțelegere.

Când ajung muncitorii în Germania, ei sunt așteptați de autorități care să-i controleze. Cum? O țară întreagă e prostită în fața ca să credem că a fost o sincronizare perfectă și Guvernul nu a știut nimic și nu au fost implicați”, a precizat Tăriceanu la România TV.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că va fi înfiinţată o comisie de anchetă pentru ca miniştrii să dea explicaţii în cazul muncitorilor români plecaţi la cules de sparanghel în Germania, în timpul stării de urgenţă care a fost instituită pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Tăriceanu: Este haos la Guvern

De asemenea, fostul preşedinte al Senatului a afirmat că nu crede că Guvernul va putea gestiona situaţia după încheierea stării de urgenţă, când oamenii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie şi să respecte o distanţă de 1,5 metri faţă de alte persoane.

„Iohannis a vorbit azi despre obligativitatea purtării măştilor după 15 mai. Să facem o socoteală simplă. O să iasă 10 milioane de oameni să facă cumparaturi, la muncă. Viața nu stă în loc.

Care e stocul de măști al Guvernului că să asigure purtarea obligatorie a măștilor? Stocul e de 30 de milioane de măști. Poate ajunge pentru cinci zile maxim. Ce haos este la Guvern!”, a spus liderul ALDE.

Proiect PSD, ALDE şi Pro România pentru desfiinţarea amenzilor abuzive. Tăriceanu: „Guvernul să susţină proiectul de lege printr-o OUG”