Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie despre posibila candidatură la prezidenţiale din partea PSD-ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în exclusivitate la România TV despre posibila candidatură la alegerile prezidenţiale din 2019. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2018, 16:36
Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie despre posibila candidatură la prezidenţiale din partea PSD-ALDE

„Nu este luata o decizie definitiva, dintr-un motiv foarte simplu: alegerile sunt la mai bine de un an de zile de aici inainte si cred ca este util sa ne concentram pe probleme care tin de agenda ceateanului.

Vreau sa fac o subliniere: sigur ca si pe mine si pe colegii din coalitie ne preocupa, observam sondajele , rezultatele, ca in Romania marea majoritate a populatiei afirma ca tara merge intr-o directie gresita. Una din explicatii este si cea legata de agenda publica, care a fost acaparata in ultimul an de reforma legata de legile justitiei , de codul penal si in acest context cetatenii nu au putut sa aprcieze la justa valoare o serie de masuri pozitive care au fost luate de guvernul nostru, care au vizat cresterea veniturilor, atat a a salariatilor din sectorul bugetar, au beneficiat de crestere si cei din sectorul privat pentru ca dupa cum stiti am majorat salariul minim, pensionairii , masurile de ralzare fiscsla care sunt foarte favorabile mediului de afaceri, scaderea TVA, scaderea unortaxe si impozite, anularea altora, si care s-au reflectat in cresteri spectaculoase ale economiei si acre au permis transferul bunastarii economiei catre cetatean”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Dragnea le-a spus colegilor că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019. Informaţia a fost confirmată şi primarul Capitalei. Gabriela Firea a spus că Liviu Dragnea a anunţat că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Firea a mai spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.