Calităţile lui Traian Băsescu: Ce APRECIAZĂ Crin Antonescu la şeful statului

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat la România TV că Traian Băsescu are multe calităţi, ca om politic, însă acestea au fost folosite de către şeful statului doar pentru a-şi menţine puterea "mai mult decât era cazul".

RomaniaTV.net
02 dec. 2012, 20:01
Calităţile lui Traian Băsescu: Ce APRECIAZĂ Crin Antonescu la şeful statului

„Pot să scot o broşură cu calităţile pe care i le-am recunoscut în repetate rânduri domnului Traian Băsescu sau cu acţiuni sau declaraţii pe care, ce-i drept cu mai mult timp în urmă, i le-am lăudat. Am salutat demersul în sine de condamnare a comunismului, care evident nu este nici ideea, nici meritul exclusiv al lui Traian Băsescu, dar l-am salutat ca atare. Am salutat consecvenţa pe care Traian Băsescu a declarat-o în raport cu orientările majore, strategice de politică externă românească, pro-NATO, pro-americani şi aşa mai departe. Am spus-o de o mie de ori, deşi evident nu sunt lucruri realizate, iniţiate de Traian Băsescu, dar ataşamentul său, cel puţin declarativ la aceste lucruri, a fost de salutat. Am spus că este un om cu multe calităţi, însă că, din păcate, aceste calităţi nu au folosit ţării şi inclusiv vieţii politice româneşti, că nu i-au folosit nici domniei sale înafară de a-şi menţine puterea mai mult decât era cazul asta e cu totul altceva. Dar calităţile există şi eu nu le-am trecut sub tăcere sub niciodată”, a declarat Crin Antonescu într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Ultima oră” de la România TV.

Antonescu a comentat şi numirea premierului după parlamentare şi a precizat că între Uniunea Social Liberală şi şeful statului nu va fi niciun fel de război dacă acesta îl va desemna pe Victor Ponta.

„Dacă USL obţine majoritarea absolută a mandatelor în Parlament şi Traian Băsescu îl desemnează premier pe domnul Victor Ponta, care a fost desemnat prin nişte congrese ale acestor partide şi care a fost anunţat cetăţenilor. Dacă domnul Băsescu ia act de rezultatele alegerilor, în această ipoteză, şi în mod normal îl desemnează pe Victor Ponta să formeze Guvernul nu avem niciun război. Unde avem de discutat şi chiar de colaborat instituţional cu preşedintele o facem, aşa cum am făcut-o şi până acum, nu avem niciun fel de război”, a spus Ponta.

Citeşte şi Ce MINISTER este dorit „CU PRIORITATE” de Crin Antonescu pentru PNL în viitorul Guvern


loading...
Partenerii noștri