Caliu, celebrul lăutar din Clejani, îndeamnă la vaccinare în limba romani. „Să fim și noi în pas cu toată Europa, cu tot globul!” VIDEO

Gheorghe Caliu, cel mai vechi lăutar din Clejani, a filmat un videoclip prin care îndemna oamenii să se vaccineze, atât romi, cât și români.

19 nov. 2021, 14:23
Caliu, celebrul lăutar din Clejani, îndeamnă la vaccinare în limba romani. „Să fim și noi în pas cu toată Europa, cu tot globul!” VIDEO

Caliu, celebrul lăutar din Clejani, îndeamnă la vaccinare în limba romani. Anghel Gheorghe „Caliu” a transmis vineri, 19 noiembrie, pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, un mesaj video în limba romani pentru comunitatea romă din România. Caliu spune că vaccinarea este susținută de comunitatea din Clejani și că întregul său taraf este imunizat.

Caliu, celebrul lăutar din Clejani, îndeamnă la vaccinare în limba romani

„Să ne vaccinăm cu toții, romi și români, să fim și noi în pas cu lumea. Pentru noi, pentru copii, pentru familiile noastre și pentru sănătate. Comunitatea din Clejani susține vaccinarea. Familia mea este vaccinată. Taraful meu este vaccinat”, spune Gheorghe Caliu din Clejani, cunoscut ca Împăratul Viorii şi cel mai vechi lăutar din Clejani, care reia mesajul în limba romani.

Viorica de la Clejani, prima reacţie după ce a fost infectată cu Covid: „Am fost la spital de la primele simptome. Vă rog să procedaţi şi voi la fel”

Caliu se trage dintr-o familie de muzicanţi, iar el continuă tradiţia. „Am început să cânt de la câţiva anişori, m-am născut în Clejani, într-o familie de muzicanţi. Furam vioara din cui şi fugeam să cânt în pădure, ai mei nu ştiau. De dimineaţa până seara doar asta făceam, încercam să cânt ce auzeam la alţi muzicanţi. Într-o zi, la o întâlnire cu muzicaţii din sat, am ieşit şi eu să cânt. Toată lumea a rămas uimită că ştiu, mai ales tata. Aşa am început să cânt la nunţi şi la petreceri. Vioara este viaţa mea. Prin ea trăiesc şi ajung la sufletele oamenilor”, a declarat celebrul artist, care de mai bine de 30 de ani a cântat în „Taraf de Haidouks”.