Calmul dinaintea furtunii: Liderii lumii au petrecut la summitul G20 la „Versailles-ul rusesc”

Cei mai importanţi lideri ai lumii s-au bucurat de o cină cu fast în luxul şi opulenţa de la Palatul Peterhof din Sankt Petersburg.

RomaniaTV.net
06 sept. 2013, 07:06

Luxul şi buna dispoziţie de la Palatul Peterhof contrazic tensiunile şi rivalitatea care au perseverat în timpul summit-ului G20 din Rusia, mai ales din cauza războiului civil care face ravagii în Siria.

Liderii mondiali au fost fotografiaţi plimbându-va prin grădinile impresionante ale Palatului Peterhof, construite sub ordinele lui Petru cel Mare și cunoscute sub numele de „Versailles-ul rusesc”. Actori îmbrăcaţi în haine de epocă i-au distrat pe șefii de stat la cina somptuoasă, potrivit DailyMail.

Anterior, președintele american Barack Obama s-a declarat convins că atacul chimic din Damasc de luna trecută a fost organizat de guvernul sirian și susține că lumea trebuie să se intervină pentru a preveni alte atacuri, invocând Convenția privind interzicerea armelor chimice.

Cu toate acestea, preşedintele rus Vladimir Putin, un aliat al regimului lui Bashar al-Assad, a respins ideea că președintele sirian ar risca represalii prin utilizarea armelor chimice.

El a numit dovezi prezentate de SUA drept „nefondate”.

Evenimentul a mai fost marcat şi de tensiunea dintre Rusia și Marea Britanie, după ce purtatorul de cuvant al președintelui Putin, Dimitri Peskov, a declarat că Marea Britanie este „doar o mică insulă căreia nimeni nu-i acordă atenție”.

Vladimir Putina râs şi el de mărimea și influența Marii Britanii, lăudându-se că oligarhii ruşi au „cumparat Chelsea”.

Presupuse remarci au venit pe fondul insistenţelor lui David Cameron de a interveni în Siria, în ciuda înfrângerii sale în Parlament săptămâna trecută.

Oficialii ruși neagă categoric aceste remarci.