Caloriferele ard deşi afară sunt 20 de grade. Ce trebuie să faci dacă vrei să ţi se oprească furnizarea căldurii

Furnizarea căldurii nu a fost încă oprită din cauza schimbărilor bruşte de temperaturi. RADET nu are voie să facă acest lucru decât după trei zile consecutive cu temperaturi medii de peste 10 grade. În aceste conditii, desi este foarte cald afara în special după-amiaza, oamenii trebuie sa stea cu calorifere fierbinti.

29 mart. 2017, 05:46
Caloriferele ard deşi afară sunt 20 de grade. Ce trebuie să faci dacă vrei să ţi se oprească furnizarea căldurii

Legea furnizarii căldurii a fost data peste cap în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice. Concret, diferenţele de temperaturi sunt uriaşe de la o zi la alta, iar RADET nu poate să oprească căldura chiar dacă sunt două zile la rând cu temperaturi de început de vară.

„Vreau sa precizez ca hotararea Guvernului prevede ca oprirea se face dupa trei zile cand temperaturile depasesc 10 grade. Cetatenii care vor sa opreasca caldura pot face o cere pentru noi si noi sa oprim caldura pentru asociatia de proprietari respectiva”, a declarat Sorin Chiriţă, RADET.

De vina pentru aceasta situaţie, spun reprezentanii RADET, sunt oscilatiile foarte mari de temperatura din ultimii ani. În 1994, atunci cand s-a dat aceasta lege, schimbările climatice nu erau atat de bruste. Din acest motiv, conducerea regiei se gandeste sa ceara modificarea legii.

Vezi si: Ce s-a întâmplat cu RADET după intrarea în insolvenţă a companiei. BILANŢ la jumătate de an de administrare specială

Şi administratorii de bloc spun că cea mai bună soluţie este o cerere specială pentru întreruperea furnizării căldurii.

Meteorologii trag un semnal de alarmă si spun că în ultima perioadă vremea a fost foarte schimbatoare, iar temperaturile destul de greu de preconizat.