Călugăr de la mănăstirea Putna transferat în stare critică de la Suceava la Bucureşti! Acesta a fost adus cu elicopetrul SMURD

Un călugăr de la mănăstirea Putna a fost transferat în stare critică de la Suceava la București. Acesta a fost adus cu elicopetrul SMURD fiind sedat și intubat. Tot la Matei Balș este și IPS Pimen din 24 aprilie.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 09:23
Călugăr de la mănăstirea Putna transferat în stare critică de la Suceava la Bucureşti! Acesta a fost adus cu elicopetrul SMURD

Pacientul era în stare gravă, internat la Terapie Intensivă la Spitalul Judetean, când s-a luat decizia transferului. Conducerea DSP a fost informată abia miercuri și va începe o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Putna, scrie Obiectiv de Suceava.

Nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care acesta s-a îmbolnăvit, cert este se afla intubat la Terapie Intensivă, când doctorii au decis transferul călugărului la București.

Citește și: Raed Arafat, mesaj trist pe Facebook: „Condoleanţe familiei!”

„Astăzi am aflat că este un caz de coronavirus la Mănăstirea Putna. Vom face o anchetă epidemiologică pentru a vedea dacă mai sunt persoane infectate”, a precizat medicul Emanuela Trifan, director DSP Suceava.

Tot de la Suceava a fost transferat luna trecută cu elicopterul la București Înalt Preasfințitul Pimen, de asemenea, infectat cu coronavirus.