Călugăr reținut, după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar. Victima nu a avut nicio șansă

Un călugăr de la schitul din satul Manolea, comuna Forăști este acuzat de omor, după ce și-a bătut cu bestialitate amicul de băutură.

16 ian. 2024, 17:47
Călugăr reținut, după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar. Victima nu a avut nicio șansă
Călugăr reținut, după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar. Victima nu a avut nicio șansă

Un călugăr în vârstă de 73 de ani a ajuns în arest, acuzat de omor, după ce un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a fost oaspetele lui la schit, a decedat. În urma unor analize mai amănunțite, medicii legiști au identificat urme clare ale unei agresiuni.

Citește și: Un fost luptător de muay thai s-a călugărit. Părintele Petru a stat 14 ani pe Muntele Athos: „Am băgat un adversar în comă, atunci m-a mustrat conștiința”

Călugăr reținut, după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar

Florentin Rusu, în vârstă de 58 de ani, din satul Manolea, a ajuns la Spitalul municipal Fălticeni, duminică după-amiază, în comă de gradul IV și în stop respirator. Bărbatul de 58 de ani a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, însă nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor grave. În prima fază a sesizării cazului la poliție varianta era că bărbatul a căzut pe fondul consumului excesiv de alcool. Pe parcursul cercetărilor au apărut însă suspiciuni cum că, de fapt, cauza morții ar fi o agresiune.

Din cercetări a rezultat că bărbatul în vârstă de 58 de ani plecase de acasă de sâmbătă seară, împreună cu fratele său, la schitul de călugări din satul Manolea. Acolo, așa cum obișnuiau destul de des, au băut cu Iacob Stafie, călugăr la schit, în vârstă de 73 de ani. La un moment dat, pe parcursul nopții, fratele a plecat, astfel că au rămas împreună doar călugărul și victima.

Călugărul a declarat în fața polițiștilor că a avut un conflict cu victima, care s-a apucat în toiul nopții să dea drumul animalelor din grajd, l-a îmbrâncit iar apoi ar fi plecat spre casă. Doar că bărbatul de 58 de ani nu a ajuns prea departe, căzând pe caldarâm, la ieșirea din curtea schitului. Abia duminică dimineață bărbatul de 58 de ani a fost ridicat de unde căzuse de membri familiei și dus acasă, în stare de inconștiență.

Duminică seară, la 22:30, Florentin Rusu a murit la Spitalul Județean Suceava. Cea mai gravă leziune era un traumatism cranio-cerebral, mult prea dur pentru a fi rezultat în urma unei simple căzături. Luni, în cadrul anchetei, au rezultat suspiciuni cu privire la comiterea unei fapte cu violență.

Călugărul a fost audiat, nu a recunoscut nimic din presupusele fapte, dar la autopsie s-au găsit indicii clare ale unei bătăi crunte suferite de victimă. Oamenii legii de la Serviciul de Investigații Criminale, care fac cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist, au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a avut loc un conflict iar călugărul l-ar fi lovit în mod repetat pe amicul de pahar, cu pumnii și picioarele.

Călugărul Iacob Stafie, în vârstă de 73 de ani, a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de omor și reținut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliței Județean Suceava. Ancheta continuă și urmează ca bărbatul de 73 de ani să fie prezentat în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Povestea uluitoare a interlopului din Militari ajuns călugăr în Muntele Athos. Mădălin spărgea locuințe, fura și făcea legea în Sectorul 6, iar acum se roagă pentru oameni în pustietate