Călugări din Neamţ: Duhul Sfânt fuge de omul cu card electronic

Pe 10 februarie, la 99 de ani de la naşterea părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul mănăstirii Petru Vodă, obştea lăcaşului din Neamţ a revenit cu explicaţii detaliate despre pericolul acceptării identităţii electronice, prin prisma dogmelor creştin-ortodoxe.

13 feb. 2018, 15:11
Călugări din Neamţ: Duhul Sfânt fuge de omul cu card electronic

„Actele de identitate despre care e vorba pot fi sub orice formă. Ceea ce contează este faptul că ele exprimă identitatea. Aşa sunt, de pildă: carduri de identitate electronice (eliberate de anumite ţări în care românii au emigrat sau în curs de pregătire în această ţară), carduri de sănătate electronice, carduri bancare electronice, paşapoarte electronice, carduri de călătorie nominale electronice, carduri de acces electronice, etc“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lăcaşului din Neamţ, manastirea.petru.voda.ro.

Călugării mai spun că în cazul în care omul alege să accepte actele electronice, apar şi primele efecte care prevestesc dezastrul: „Cînd omul alege de bunăvoie identitatea antihristului, Îl sileşte pe Duhul Sfînt să se îndepărteze de el şi pe duhul viclean să se apropie de el. Cei care crezînd că acceptînd identitatea electronică nu-şi clatină deloc crezul dogmatic, pentru că doar implantul este lepădarea totală, pot totuşi vedea o schimbare nu numai în viaţa duhovnicească, în legătura lor cu Dumnezeu. Ba o boală, ba un accident, ba o supărare, ba o nenorocire, deodată aceste ispite li se înteţesc, se îngreuiază asupra lor, şi interesant este că ei simt că , puterea lor sufletească şi duhovnicească a scăzut, limpezimea minţii i-a părăsit, nădejdea le-a slăbit. De ce? Pentru că harul Duhului Sfînt s-a depărtat de la ei“, scrie adevarul.ro.