Călugări răniţi grav în accident, lângă Călimăneşti, unul a fost luat cu elicopterul SMURD. Ei se îndreptau spre Mănăstirea Stânişoara

Autorităţile din Vâlcea au solicitat marţi seara elicopterul SMURD pentru preluarea unui bărbat de 64 de ani ce a fost rănit grav într-un accident produs la Călimăneşti, pe drumul către Mănăstirea Stănişoara.

11 oct. 2022, 19:56
Călugări răniţi grav în accident, lângă Călimăneşti, unul a fost luat cu elicopterul SMURD. Ei se îndreptau spre Mănăstirea Stânişoara

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au precizat că în urma accidentului a mai fost rănit încă un bărbat în vârstă de 57 de ani, cel pentru care s-a solicitat elicopterul fiind aruncat din maşină într-o râpă, astfel că pentru recuperarea lui au fost chemaţi să intervină şi salvamontiştii.

„În urma accidentului, au rezultat doi bărbaţi răniţi. O persoană a fost aruncată din maşină într-o râpă, fiind găsită inconştientă , iar cealaltă a suferit leziuni. După extragerea victimei din râpă şi acordarea de îngrijiri medicale preliminare, a fost solicitat şi un elicopter SMURD de la Craiova, acesta urmând să preia persoana rănită grav. Celălalt bărbat rănit a primit îngrijiri medicale preliminare după care va fi transportat la UPU pentru investigaţii preliminare”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Citeşte şi Doliu în Biserica Română! Preotul care slujea fără bani a murit în mod misterios, la doar 44 de ani

Din informaţiile poliţiştilor, cei doi răniţi sunt călugări la Mânăstirea Stănişoara, accidentul având loc la o distanţă de circa 200 de metri de lăcaşul de cult.

„Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul în localitatea Călimăneşti, ar fi părăsit partea carosabilă şi ar fi intrat într-un parapet. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerului stânga faţă, în vârstă de 64 de ani”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, bărbatul care a fost recuperat din râpă a fost preluat de elicopterul SMURD după ce a fost stabilizat. El este conştient şi are mai multe traumatisme, în timp ce cealaltă victimă a fost transportată de echipajul SMURD la Spitalul Judeţean Vâlcea, cu dureri hemitorace stâng şi un traumatism la coloană.

Citeşte şi Preot lovit de tren în apropiere de biserica pe care a construit-o. Părintele Vasile a murit pe loc