Doliu în Biserica Română! Preotul care slujea fără bani a murit în mod misterios, la doar 44 de ani

Un preot foarte respectat din Iași a fost găsit mort, la doar 44 de ani. Decesul s-ar fi petrecut, la puțin timp după ce părintele s-a plâns cunoscuților ca nu se simte bine.

09 iul. 2022, 20:58
Doliu în Biserica Română! Preotul care slujea fără bani a murit în mod misterios, la doar 44 de ani

Potrivit anchetatorilor, părintele a murit în somn, fără ca nimeni să știe de ce.  Era pasionat de motociclism. Zilele trecute s-a stins subit, la câteva ore după ce ar fi făcut scufundări.

Preotul din Iași care slujea fără bani a murit, la doar 44 de ani

În Iași, părintele Radu, așa cum îi spuneau cei care îl cunoșteau, era iubit pentru faptul că era mereu dispus să ajute și să dea un sfat cuiva care avea nevoie.

Citește și: A murit un renumit medic al României. Decesul a fost provocat de înţepătura unei albine

„Era un om deosebit, nu ne-a venit să credem când am aflat. Nu știam să aibă probleme de sănătate sau ceva… Ca orice om, mai spunea, uneori, că nu se simte bine, dar nu era nimic ieșit din comun. Era tânăr, în floarea vârstei, cum s-ar spune…”, a spus un apropiat de-al părintelui Radu, potrivit bzi. 

Radu Bogdan Diaconu era preot misionar la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, fiind hirotonit de ÎPS Pimen. Slujea de mai mulți ani la Biserica „Atanasie și Chiril” din municipiul Iași alături de părintele paroh Dumitru Gică Păduraru.

De altfel, Radu Bogdan Diaconu nu avea parohie și slujea periodic la biserica din zona centrală a municipiului Iași, fără a primi nimic de la credincioși.

Vestea i-a cutremurat pe credincioși

Atunci când și-a dat ultima suflare, preotul era singur în Eforie Nord. Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au ținut să transmită un mesaj cu privire la părintele Radu Bogdan Diaconu. Sicriul cu trupul acestuia va fi depus la biserica unde a slujit și unde cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu.

„În legătură cu înmormântarea părintelui Radu Bogdan Diaconu, în urma discuției cu familia acestuia, cu soția părintelui, vă putem spune următoarele: trupul neînsuflețit va fi adus la Iași în această noapte (noaptea trecută, vineri, 8 iulie 2022) și va fi depus în Biserica «Sfinţii Atanasie și Chiril».

Citește și: Asasinul lui Shinzo Abe se pregătea să-i arunce în aer casa fostului premier

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 9.00, va fi săvârșită slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 10.30 va fi săvârșită slujba de pomenire pentru părintele Radu Bogdan. Cei care doresc să aducă un omagiu părintelui pot face acest lucrul la biserică. După slujba de pomenire, sicriul cu trupul părintelui va fi transportat la Dumbrăveni, Suceava. Veșnica lui pomenire!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.