Călugării de la Athos au primit acordul Patriarhiei pentru slujba de la Penitenciarul Rahova

Călugării de la Muntele Athos au primit aprobarea Patriarhiei pentru a ţine o slujbă, duminică, la Penitenciarul Rahova, acolo unde Gigi Becali îşi ispăşeşte pedeapsa.

RomaniaTV.net
01 iun. 2013, 15:05
Călugării de la Athos au primit acordul Patriarhiei pentru slujba de la Penitenciarul Rahova

„Patriarhia Română a primit, sâmbătă după-amiază, o solicitare din partea grupului de călugări de la Sfântul Munte Athos pentru a li se permite să participe, duminică, la slujba Sfintei Liturghii de la biserica Penitenciarului Rahova. După ce a analizat cererea, Patriarhia şi-a dat acordul, astfel că grupul de călugări va putea participa la slujbă, în condiţiile în care şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor va fi de acord”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a mai spus că orice preot sau monah care intenţionează să slujească într-o biserică din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor trebuie să trimită o solicitare scrisă cu mult timp înainte la ANP, potrivit legislaţiei în vigoare şi protocolului dintre Ministerul Justiţiei şi Patriarhia Română.

El a precizat că cei patru călugări de la Sfântul Munte Athos care au fost sâmbătă la Penitenciarul Rahova pentru a cere informaţii despre procedura pentru acordarea asistenţei religioase în penitenciar sunt, din punct de vedere spiritual, în jurisdicţia canonică a Patriarhiei Ecumenice.

Un grup de mai mulţi călugări de la muntele Athos au venit, sâmbătă dimineaţa, în România pentru a ţine o slujbă  la biserica Penitenciarului Rahova, acolo unde se află închis şi Gigi Becali.

Patriarhia Română anunţase iniţial că nu a primit nicio cerere scrisă din partea călugărilor de la Muntele Athos pentru oficierea unei slujbe la biserica Penitenciarului Rahova, iar orice solicitare de acest fel trebuia trimisă cu mai mult timp înainte.