Călugărul de pe Muntele Athos care a împuşcat un român a cerut sprijin de la Gigi Becali. „Te ajut, dar ai o obligaţie!”

Un călugăr de la Muntele Athos a împușcat un bărbat român care ajuta la diferite munci și era plătit cu 60 de euro pe zi. Autoritățile elene anchetează cazul, după ce, susține victima, călugărul i-ar fi cerut să declare poliției, inițial, că a fost un accident de vânătoare.

08 aug. 2023, 11:33
Călugărul de pe Muntele Athos care a împuşcat un român a cerut sprijin de la Gigi Becali. „Te ajut, dar ai o obligaţie!”
Călugărul de pe Muntele Athos care a împuşcat un român a cerut sprijin de la Gigi Becali. "Te ajut, dar ai o obligaţie!"

Călugărul de pe Muntele Athos care a împuşcat un român a cerut sprijin de la Gigi Becali. Incidentul s-ar fi petrecut după ce călugărul și-ar fi luat pușca pentru a speria o pisică. A tras, însă l-a nimerit pe bărbat. Apoi, i-ar fi luat actele victimei și i-ar fi transmis că o ajută cu tot ce este nevoie, dacă declară că totul s-ar fi petrecut accidental. Călugărul l-a sunat pe Gigi Becali şi i-a cerut să-l ajute!

„Am luat legătura cu Ambulanţa, să o plătesc şi să-l aducă la Bucureşti, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el. Eu i-am spus călugărului: „Bun, ai permis de port armă?”. Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori. Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie. Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om”, a spus Gigi Becali pentru Observator.

Familia victimei a refuzat, însă, ajutorul lui Gigi Becali și a anunțat că va plăti singură transportul bărbatului din Grecia în România.

Citeşte şi: Motivul INCREDIBIL pentru care un călugăr de la Muntele Athos a împuşcat un român în ambele picioare

Muncitor necalificat, românul, care are 51 de ani, este din comuna Tudora, județul Botoșani, și lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, care a scos o pușcă și a tras după animal. Pisica a reușit să scape, dar alicele au lovit ambele picioare ale muncitorului român. „Ea (pisica, – n.red.) a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit poc! Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a povestit victima.

Bărbatul mai susține că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident, la o vânătoare de mistreți. Rudele bărbatului au cerut însă ajutor Consulatului român din Salonic.