Călugărul-războinic a fost ucis de ruşi. Roman a lăsat crucea şi a luat arma, dar a murit la 30 de ani

Roman Peprik, un călugăr-războinic care a servit într-unul dintre batalioanele de recunoaștere ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a murit în luptele pentru apărarea ţării.

28 iul. 2022, 13:26
Călugărul-războinic a fost ucis de ruşi. Roman a lăsat crucea şi a luat arma, dar a murit la 30 de ani

„Ieromonahul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei Pimen (Roman Peprik), care a intrat în rândurile apărătorilor statului nostru pentru a doua oară de la începutul războiului cu Rusia și a servit într-unul dintre batalioanele de recunoaștere ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a murit în luptele pentru libertatea Ucrainei”, se spune într-un mesaj al Direcției Principale de Informații a  Ministerului Apărării al Ucrainei.

Roman Peprik a îmbrăcat haina monahală la o vârstă fragedă. „În 2014, odată cu începutul agresiunii ruse, fiind un patriot și un adevărat creștin, călugărul Pimen a lăsat hainele monahale şi a mers ca voluntar pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. A îndeplinit sarcini de luptă și a luat o parte la luptele din prima linie”, a spus mitropolitul Oleksandr.

Citeşte şi O lunetistă de 23 de ani din Forțele Armate ale lui Zelenski a cucerit internetul. Cum arată ucraineanca Lara Croft

După eliberarea din serviciul militar, călugărul Pimen a devenit rezident al unei mănăstiri de lângă Kiev, iar ulterior a continuat să-l slujească pe Dumnezeu într-una dintre mănăstirile din regiunea Carpaților. De remarcat, de asemenea, că la începutul verii acestui an, părintele Pimen a decis să revină în serviciul militar, având o bună educație militară și o experiență de luptă considerabilă.

Roman avea 30 de ani, fiind născut pe 10 februarie 1992. El a fost ucis în 22 iulie, în apropierea așezării Apostolove, din regiunea Dnipropetrovsk.

Citeşte şi Olena Zelenska, cutremurată de uciderea de către ruşi a micuţei Liza, din Viniţa. Cele două au filmat un clip iarna trecută, de Crăciun VIDEO