Cămătar din Iaşi arestat pentru că a trimis o „săgeată” să dea foc uşii unui bărbat căruia îi împrumutase bani

Un individ care dădea bani cu camătă a fost ridicat ieri de polițiști.  Din câte se pare, individul a împrumutat o sumă de bani unei persoane, iar mai apoi, pentru că nu și-a primit banii înapoi, a trimis o „săgeată” să pună foc la ușa unui apartament, scrie Bzi.ro.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 19:46
Cămătar din Iaşi arestat pentru că a trimis o „săgeată” să dea foc uşii unui bărbat căruia îi împrumutase bani

Ovidiu Zaharia este un individ trecut de prima tinerețe, fost sportiv, care câștigă bani din afaceri necurate. În prezent acesta îşi câştigă existenţa din activităţi de cămătărie, după spusele anchetatorilor. Cu state vechi prin Iași, Zaharia a primit și un „nume de cod”, Samson. Acest s-a trezit cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) la uşă, însoţiţi de de mascaţi, după ce ar fi împrumutat câteva mii de euro unei persoane. Poate că povestea nu ar fi ieșit nicodată la iveală dacă Samson nu ar fi trimis un semnal către datornic.

În urmă cu câteva săptămâni, Samson l-a trimis pe un individ la un apartament ce îi aparține unei rude de-a datornicului și l-ar fi pus să-i incendieze ușa. Ulterior, oamenii legii au intrat pe fir, l-au găsit pe piroman și l-au băgat după gratii. Apoi, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au aflat de la ce a plecat povestea.

„Zaharia a împrumutat o sumă de bani unui bărbat și i-a cerut dobândă. Nu a primit banii la timp și drept urmare a trimis un bărbat să incendieze ușa apartamentului unei rude de-a persoanei care a cerut bani. Este vorba despre o sumă de peste 10.000 de euro”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Joi, polițiștii au ridicat mai multe probe din casa lui Zaharia.

Ovidiu Zaharia a fost reținut ieri pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă se va dovedi că este vinovat de comiterea acestor fapte, individul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Despre Samson se zvonesc multe lucruri. Vecinii acestuia spun că este destul de dubios și agresiv dacă este cazul. Mai mult decât atât, Samson a fost văzut și prin apropierea unor interlopi mai cunoscuți din Iași. Cu toate acestea, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) l-au liniștit pentru o perioadă.

Citeşte şi: Vitalie Stan, supranumit şi „Doctorul vedetelor”, cercetat de DNA pentru luare de mită