Cambridge Analytica arată că manipularea la nivel global a scăpat de sub control. Alegerile din SUA, următoarea ţintă

Publicat: Sâmbătă, 04 Ianuarie 2020 21:42 // Actualizat: Sâmbătă, 04 Ianuarie 2020 21:42 // Sursa: romaniatv.net

În câteva luni, mai bine de 100.000 de documente aparţinând defunctei companii Cambridge Analytica vor fi făcute publice şi vor scoate la iveală cum funcţiona compania care manipula votanţii la "o scară industrială".

Foto: CNN.com

Publicarea documentelor a început chiar de Revelion, pe un cont anonim de Twitter, şi arată legături cu alegerile din Malaiezia, Kenya şi Brazilia. Documentele făcute publice au venit de la Brittany Kaiser, fost angajat al Cambridge Analytica.

"Este foarte clar că sistemele noastre electorale sunt deschise la abuz. Mă tem de ce se va întâmpla în alegerile din SUA din 2020, şi cred că una dintre metodele prin care ne putem proteja este să dăm frâu liber la cât mai multă informaţie", a declarat Brittany Kaiser după alegerile din Marea Britanie.

Kaiser a mai spus că scandalul scurgerii de date de la Facebook a fost parte dintr-o operaţiune la nivel global, în care au fost implicate guverne, agenţii de inteligenţă, companii comerciale. De asemenea, s-au folosit campanii politice pentru a manipula şi a influenţa oameni, lucru care a dat naştere unor implicaţii la nivel de securitate naţională.

"Documentele scot la iveală cu mai multă claritate ceea ce s-a întâmplat în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, care sunt un reper important pentru ce se va întâmpla în 2020. Sunt aceiaşi oameni implicaţi şi lucrează cu aceleaşi tehnici. Există dovezi ale unor experimente chiar deranjante făcute pe votanţi americani, care sunt manipulaţi prin mesaje bazate pe teamă, sunt targetaţi cei mai vulnerabili", a explicat şi academicianul Emma Briant, de la Bard College, New York.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alegeri SUA Cambridge Analytica
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H