Camelia Potec, președinte la Natație, avertizează: „Avem nevoie de bazine în fiecare reședință de județ”

În urma performanțelor excepționale bifate de către David Popovici și Robert Glință, la Mondialul de Natație din Budapesta, Ungaria, Camelia Potec a transmis un mesaj tranșant Guvernului României. 

27 iun. 2022, 11:31
Camelia Potec, președinte la Natație, avertizează: „Avem nevoie de bazine în fiecare reședință de județ”

Camelia Potec (40 de ani), medaliată olimpică, actual președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a transmis duminică seara, la Otopeni, că speră la investiții mult mai consistente în sport din partea executivului, pe fondul performanțelor lui Popovici și Glință.

„Aşteptăm ca întreaga Românie să vadă cele două medalii de aur pe care David le va arăta şi pentru a vorbi despre sport în România cred că este un pas înainte. Cred că este un lucru bun că se vorbeşte despre înot şi despre sport în general şi cred că depinde de noi toţi de cum vom înainta în a promova sportul şi de a vorbi despre ceea ce avem nevoie în sportul românesc.

Este vorba de multe lucruri, cu siguranţă că aceste lucruri vom începe să le discutăm mâine la Guvern, în faţa prim-ministrului, căruia doresc să-i mulţumesc pentru invitaţie. După care o să vorbim care vor fi paşii în a realiza ceea ce ne dorim. O infrastructură mai bună, mai multe programe de atragere a copiilor către sport şi, de ce nu, mai multe programe pentru copii, cu părinţi la sport şi în ceea ce ne priveşte la înot”, a declarat Camelia Potec.

 

Mari probleme de infrastructură, dezvăluite de către Camelia Potec. David Popovici, campionul dintr-o țară fără bazine

 

Mai mult, marea campioană s-a declarat îngrijorată de infrastructura pe care țara noastră o pune la dispoziție pentru europeanul de juniori.

„În momentul de faţă nu putem spune câte bazine ne dorim, avem nevoie de cât mai multe, cel puţin în fiecare reşedinţă de judeţ, după care putem vorbi de bazine didactice, de 25 m, iar proiectul ideal ar fi ca toate şcolile mai mari din România să aibă în curte un bazin de 25 m”, a declarat Camelia Potec, cu prilejul sosirii delegaţiei înotătorilor români de la Budapesta.

 

Federația a primit cu întârziere bugetul de la Guvernul Ciucă

 

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a primit doar cu o lună în urmă bugetul aferent organizării Europenelor de juniori de la Otopeni (5-10 iulie). Din acest motiv, Camelia Potec a evitat să dezvolte subiectul sensibil.

„În ceea ce priveşte acest subiect, care este foarte sensibil, aş dori să nu vorbesc despre el în această seară, îmi doresc să vorbesc de mâine încolo, ca să nu umbresc strălucirea celor două medalii mondiale câştigate de David la Budapesta.

Avem în continuare probleme, bugetul nu este cel despre care s-a vorbit până acum, întâmpinăm probleme, dar cu siguranţă de mâine vom vorbi mai mult de problemele pe care le întâmpinăm, pentru că trebuie să organizăm la cel mai înalt nivel şi noi aici în România, aşa cum Budapesta a organizat Campionatele Mondiale”, a transmis Potec.