FOTO: Robert Glință i-a oferit primul autograf chiar lui David Popovici / Prima poză a celor doi înotători, realizată în urmă cu 6 ani

După ce a ajuns în România, în urma succeselor de răsunet de la Mondialul de Natație din Ungaria, David Popovici a oferit dezvăluiri surprinzătoare. 

27 iun. 2022, 10:58
FOTO: Robert Glință i-a oferit primul autograf chiar lui David Popovici / Prima poză a celor doi înotători, realizată în urmă cu 6 ani

David Popovici și Robert Glință, doi dintre marii sportivi ai României, au revenit în țară weekendul trecut. În cadrul evenimentului organizat de Ministerul Sportului, dublul campion mondial a povestit că în urmă cu câțiva ani era fanul actualului său prieten.

David Popovici era fanul numărul 1 al lui Robert Glință, în urmă cu șase ani, pe vremea când actualul campion de la Budapesta avea 11 ani, iar idolul său 19 ani.

Înotătorul care concurează la proba de spate a oferit primul autograf chiar puștiului Popovici.

„Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii, pentru că și eu, la rândul meu, am avut idolii mei. Îmi aduc aminte când l-am văzut pe Robert în 2016, la internațonalele României, ținute la bazinul de la Dinamo. 

Îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf. Ai mei au împins, așa cum fac și acum părinții cu cei care vor să facă o poză cu mine. Și a fost foarte OK, pentru că Robert este un băiat foarte OK și e și el idolul multor copii. Sper că împreună să fim cei mai mari idoli, poate, din sport. 

Robert mi-a spus că acela a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată. Și încă îl am, pe undeva prin sertare. E un lucru frumos să ai idoli, să ai oameni pe care să-i urmărești cu sufletul la gură și care să te inspire. Cum sper că fac și eu acum, cu mulți copii”, a declarat Popovici.

David Popovici și Robert Glință, în 2016

 

Povestea primului autograf oferit de către Robert Glință, lui David Popovici

 

Dublul campion mondial a oferit câteva sfaturi tinerilor, care sunt inspirați de performanțele puștiului de 17 ani.

„Le-aș pune să nu se lase niciodată doborâți de absolut nimic, să aibă încredere în ei, în antrenorul lor, și în părinții lor, să îi asculte. Așa cum și eu, la 17 ani, încă mai trebuie să îi ascult pe ai mei. Le-aș spune să se apuce de orice sport le place și atunci când găsesc ceva, să se țină de el, pentru că sportul își oferă atâtea oportunități de a călători, de a cunoaște oameni, de a experimenta culturi noi, așa cum fac și eu acum”, a mai punctat înotătorul.

David Popovici a primit de la Guvern un cec în valoare de 200.000 de euro și de la președinte Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.