Camelia Şucu: „O săptămână de detox te va face să simţi că ai întinerit cu 10 ani”

Feminis.ro a stat de vorbă cu femeia de afaceri Camelia Şucu. Ea a dezvăluit detalii despre stilul de viaţă sănătos pe care l-a adoptat, mai ales că face în mod regulat mişcare şi ţine cure de detox de trei ori pe an, timp în care consumă sucuri naturale presate la rece.

09 nov. 2015, 12:06
Camelia Şucu: „O săptămână de detox te va face să simţi că ai întinerit cu 10 ani”

Citeşte mai jos articolul complet şi află ce ne-a mai povestit Camelia Şucu despre locul în care aleargă zi de zi şi de care s-a îndrăgostit încă din 1993, care sunt principiile care stau la baza stilului ei de viaţă şi de ce merită să încerci – măcar o săptămână – o cură de detox.

Citeşte şi Secretele dietei de detoxifiere

Camelia Şucu spune că într-o astfel de lume nebună în care trăim, avem o mare responsabilitate faţă de noi: „Pentru că noi trebuie să fim bine şi să încercăm să ne protejăm cât putem de un factor pe care îl ţinem greu sub control – stresul zilnic. Şi pentru acest lucru există sportul. Aceasta este cea mai simplă reţetă pe care am văzut că au adoptat-o din ce în ce mai mulţi oameni. Îi văd în parc, îi văd în sălile de sport.”, mărturiseşte Camelia Şucu, supranumită de presa de la noi „doamna mobilei româneşti”.

Este îndrăgostită de Parcul Herăstrău

Am stat de vorbă cu doamna Camelia Şucu aseară, la lansarea Iconic Kids, un serviciu marca Iconic Health, un proiect ce îi poartă semnătura. Ne-a mărturisit, printre altele, cât de mult adoră să facă mişcare şi cum şi-a uimit vecinii în clasa a zecea, când a început să alerge în jurul blocului. Însă abia în 1993 a descoperit farmecul pe care îl are Parcul Herăstrău din Capitală, iar de atunci aleargă în mod constant acolo.

„Da, eu sunt o persoană căreia îi place foarte mult mişcarea, mai ales în aer liber. Parcul Herăstrău îmi este prieten aproape de când mă ştiu. Dar îţi pot spune sincer că atunci când am încercat să alerg afară, în jurul blocului, eram în clasa a zecea, undeva înainte de 1989 şi vecinii se uitau la mine foarte ciudat. Şi atunci m-am apucat şi am alergat pe scări. Stăteam într-un bloc cu 10 etaje şi alergam pe scări. M-au înţeles vecinii. M-au întrebat de ce fac asta, le-am spus că vreau să slăbesc. Ca orice fată la vârsta adolescenţei, tot timpul vrei să… Nu numai la vârsta adolescenţei. Tot timpul sunt câteva kilograme pe care vrem noi neapărat să le dăm jos.”, ne-a povestit Camelia Şucu.

În tinereţe, a făcut şi gimnastică aerobică, dar până la urmă alergarea a rămas una dintre activităţile fizice preferate. „Am mers la gimnastică aerobică foarte mult. Şi mergând la gimnastică aerobică, undeva în Parcul Herăstrău, mergeam pe jos şi am văzut cât de frumos e parcul şi la început l-am cunoscut mergând. Am început să alerg constant în Parcul Herăstrău din 1993, dar cred că îi ştiu toate aleile, toate ungherele. Dacă atunci, în 1993, eram doar câţiva „nebuni” – cum ne numeam – care alergau, acum văd aşa de mulţi oameni alergând şi chiar îmi pare bine. Pentru că înseamnă că avem o societate din ce în ce mai sănătoasă. Avem săli foarte multe de sport, sunt foarte multe cluburi de sport care s-au desprins şi, uitându-mă pe Facebook în fiecare zi, văd că acest lucru este constant în vieţile foarte multor oameni.”, a subliniat femeia de afaceri.

Ce înseamnă detoxifiere şi ce beneficii poate avea o cură de detox

Pentru ca organismul să funcţioneze la un nivel optim, Camelia Şucu ne sfătuieşte să încercăm un detox cu sucuri presate la rece, mai ales că în cele câteva zile de detoxifiere, vei începe să te simţi mai bine şi vei vedea că ai mai multă energie, mai mult chef de viaţă.

Citeşte şi „Cura de detoxifiere” pentru axilă reduce riscul de cancer la sân

„Dieta e o perioadă mai scurtă, în care vrem să eliminăm tot ce înseamnă toxine în corpul nostru şi acest detox este o practică din ce în ce mai la modă, dar este una dintre tendinţele care îmi plac foarte mult. Atunci când renunţi pentru câteva zile la proteinele animale şi îţi propui să bei mai multe lichide, se vede imediat pe faţa ta. Dar asta pentru cei care te privesc.

Dar tu, care te priveşti, te simţi extraordinar cu tine. De ce? Pentru că detoxul, în general, – dar şi detoxul pe care îl propunem noi – se face cu sucuri presate la rece.

Citește interviul integral pe feminis.ro.