Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care asigură asistenţă medicală pentru preşedinte, premier şi preşedinţii Parlamentului

Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului li se asigură asistenţa medicală de urgenţă, curativă şi controlul medical de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" - prevede proiectul de lege adoptat miercuri de Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
20 dec. 2017, 12:17
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care asigură asistenţă medicală pentru preşedinte, premier şi preşedinţii Parlamentului

Proiectul de lege pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român a fost iniţiat de Guvern şi adoptat de către deputaţi cu 243 de voturi „pentru”, 26 – „împotrivă” şi trei abţineri.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” asigură asistenţa medicală de urgenţă, ambulatorie, spitalicească şi reabilitare medicală pentru preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi prim-ministrul Guvernului României, precum şi pentru omologii străini ai acestora în timpul vizitelor în România – după cum prevede textul adoptat.

Asistenţa medicală de urgenţă în deplasări oficiale pe teritoriul naţional este asigurată permanent pentru preşedintele României, prim-ministrul Guvernului şi, la cerere, pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, cu câte o ambulanţă constituită din punct de vedere al personalului şi dotării, în funcţie de cerinţele misiunii, precum şi pentru omologii străini în timpul vizitelor în România, menţionează proiectul.

De asemenea, asistenţa medicală se asigură de către Spitalul Militar la sediile instituţiilor unde îşi desfăşoară demnitarii activitatea, la reşedinţele permanente sau temporare ale acestora, precum şi pe traseele de deplasare pe teritoriul naţional. Finanţarea se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MApN.

Proiectul prevede de asemenea asigurarea, la cerere, a unui control medical complet anual pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român.

Camera Deputaţilor este for decizional.